صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

جواد منصوری گفت: آمریكایی‌ها حضور خود را در ایران تنها با كمرنگ كردن اسلام ممكن می‌دانستند، لذا پس از كودتا، ایران بعنوان مركز فرماندهی آمریكا در خاورمیانه بود وتمام سفرای آمریكا در منطقه كارهایشان را با سفیر آمریكا درتهران هماهنگ می‌كردند.

جواد منصوری در مصاحبه با برنامه "گفت‌وگوی سیاسی" رادیوگفت‌وگو عنوان كرد: كودتای 28 مرداد 1332 باعث شد كه نهضت ضداستمعاری مردم ایران سركوب شود، به طوری كه وقوع این كودتا باعث شد پس از آن سانسور شدیدی بر جامعه حاكم شود، حكومت نظامی شكل بگیرد و پس از چندی سازمان ساواك تاسیس شد. ضمن اینكه نفت ایران كه ملی اعلام شد، با بستن كنسرسیوم دوباره در دست قدرت‌های بیگانه درآمد. حالا اوضاع كشور به سمتی می‌رفت كه دیگر بر كسی پوشیده نبود، حكومت به قدرت‌های بیگانه وابسته است و منافع ملی ایران در دست قدرت‌های بیگانه انگلیس و آمریكاست.

وی افزود: همچنین اسلام‌ستیزی شدیدی از سوی آمریكا در كشور به راه افتاد و هنوز یك هفته از كودتا نگذشته بود كه پنج افسر عضو سازمان سیا به ایران آمدند، افسرانی كه متخصص كار فرهنگی بودند. اگرچه همه نگاه‌ها متمركز به نفت شده بود، اما ورود این افسران و برنامه‌ای كه در پیش داشتند، بسیار مهم بود، این افسران در 12 رشته كار فرهنگی انجام می‌دهند كه بودجه بسیار زیادی به كار آنها اختصاص داده شده بود، كار این افسران به شكلی ادامه پیدا می‌كند كه یك هفته پس از بهمن 57 رئیس سازمان سیا درباره پیروزی انقلاب اسلامی می‌گوید آنچه كه در ایران اتفاق افتاد، یك واقعه مهم و فوق‌العاده نیست، بلكه یك واقعه عجیب و باورنكردنی است، زیرا ما ایران را به گونه‌ای ساخته بودیم كه قرار بود برای همیشه در ایران باشیم!

پژوهشگر تاریخ معاصر ادامه داد: نگاهی به سخنان رئیس سازمان سیا آمریكا در زمان پیروزی انقلاب اسلامی نشان می‌دهد كه تنها مساله نفت ایران برای آمریكا مهم نبوده است، بلكه مساله اسلام‌زدایی و برنامه طولانی مدت حضور آمریكایی‌ها در ایران است كه تنها با كمرنگ كردن اسلام این حضور ممكن بود، ضمن اینكه پس از كودتای 28 مرداد ایران به عنوان مركز فرماندهی آمریكا در خاورمیانه بود و تمام سفرای آمریكا در منطقه باید كارهایشان را با سفیر آمریكا در تهران هماهنگ می‌كردند.

جواد منصوری گفت: یكی از عواقب كودتای 28 مرداد، پیروزی انقلاب اسلامی است. خود آمریكایی‌ها به این مساله اذعان دارند كه پیروزی انقلاب اسلامی در 1979 نتیجه كاری بود كه آنها در سال 1953 انجام دادند و شرایط را در ایران به شكلی پیش بردند كه مردم مسلمان ایران با برنامه‌ریزی خاصی به رهبری امام خمینی به سمت حذف دخالت بیگانگان از كشور و برپایی حكومت اسلامی حركت كردند.

وی افزود: معتقدم اتفاقات سال 32 تنها به كودتا ختم نشد، بلكه پس از آن كشور با یك خفقان جدی مواجه شد و هر نوع مخالفت و حركت سیاسی به بدترین شكل ممكن خاموش شد. شرایطی كه كودتاگران به نوعی در پدید آوردن آن شریك بودند، نقش آنها در شكل‌گیری خفقان و سركوب در كشور نكته بسیار حائز اهمیتی است. لذا باید به گذشته با دیده عبرت نگاه كرد، مسئولان امروز ما باید ببینند كه نتیجه اعتماد به آمریكا چه شد، چه شرایط برای كشور رقم زده شد، اما مردم ما از واقعه كودتای 28 مرداد یك بهره بسیار مهم بردند و آن بهره هوشیاری مردم برای جلوگیری از تكرار چنین وقایعی و تسلط مجدد بود، مردم دریافتند برای حفظ كشور از نفوذ بیگانگان باید مومن و متحد تحت رهبری روحانیت باشند كه این اتفاق در انقلاب اسلامی و تداوم آن تحت رهبری ولایت فقیه روی داد.

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم