صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

بنیانیان در واكنش به حضور پررنگ سلبریتی ها در وادی ادبیات تأكید كرد: وزارت ارشاد باید كاركرد انتشارات مختلف را ارزیابی كند.

برنامه "صبح و گفتگو" با موضوع حضور پررنگ سلبریتی ها در وادی ادبیات در ارتباط تلفنی با دكتر حسن بنیانیان مسئول كمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی و فتح الله فروغی عضو هیئت مدیره انجمن فرهنگی ناشران كتاب كودك و نوجوان از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد.

بنیانیان در برنامه "صبح و گفتگو" اظهار داشت: كم كاری خانواده ها و آموزش و پرورش در فرآیند تربیت و كاهش نقش عقلانیت در تصمیم گیری نوجوانان و جوانان، باعث شده كه هر نوع كالای فرهنگی خوب یا بدی در بازار تقاضا داشته باشد.

مسئول كمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با ورود سلبریتی ها به وادی ادبیات گفت: مردم انتظار دارند یك نویسنده دارای سرمایه علمی كافی و مطالعات عمیق باشد و كسی كه در فضای هنری مطرح شده و وقت زیادی در این عرصه گذاشته، فرصت كافی برای نوشتن كتاب برای نوجوان و جوان ندارد.

وی با بیان اینكه كتاب دارای اثرات ماندگار بر مخاطبان خود بوده و جهت فكری افراد را تغییر می دهد افزود: از این رو كتاب باید عمیق و دارای دانش و حساسیت كافی نسبت به شناخت دنیای كودك و نیازهای جامعه باشد اما معمولا كتاب های كودك فاقد این عمق هستند و افرادی برای پاسخگویی به نیاز بازار دست به كار شده و از ظرفیت هایی كه رسانه برای سلبریتی ها ایجاد می كند سوء استفاده یا حسن استفاده را می برند.

بنیانیان متذكر شد: البته نمی توان این حوزه را به صورت كلی قضاوت كرد زیرا ممكن است تولیدات با كیفیتی هم صورت گرفته باشد و فرد بخواهد از معروفیت خود برای معرفی كتاب استفاده كند اما به طور نهادهای مسئول باید حساس باشند و افكار عمومی را نسبت به این مسائل هدایت كنند.

این مقام مسئول با تأكید بر اینكه وزارت ارشاد باید كاركرد انتشارات مختلف را ارزیابی كند گفت: وزارتخانه باید ناشران را از جنبه های تشویقی موظف كند تا به هر قیمتی به دنبال كسب درآمد نباشند و حداقل هایی را در انتشارات خود لحاظ كنند.

مسئول كمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه كرد: از طرف دیگر باید از ظرفیت افراد سرشناس استفاده و آنها را متقاعد كرد كه برای خلق یك اثر شرایط فرهنگی را نیز در نظر بگیرند ضمن اینكه نوجوانان و جوانان نیز شیفتگی افراطی نسبت به سلبریتی های سینما و تلویزیون دارند و باید به این مسئله هم توجه كرد.

بنیانیان ابراز داشت: خوشبختانه نویسندگی در جامعه ما ارزش است لذا دستگاه های هدایت كننده باید نقش خود را بهتر ایفا كنند و رسانه ها هم با معرفی كتاب های خوب از شیفتگی مردم به صرف وجود یك اسم معروف، جلوگیری نمایند.

در ادامه "صبح و گفتگو"، فروغی در رابطه با ورود چهره های معروف و خوش نام و خوش آوازه به حوزه ادبیات گفت: بنده معتقدم با یك نگاه كلی به این حوزه نمی توان قضاوت كرد.

وی افزود: این مسئله در سوابق فرهنگی كشور ما وجود داشته یعنی افرادی كه تخصصی در حوزه ای داشتند دست به قلم شده و اثری را خلق می كردند كه عمدتا مربوط به حوزه خودشان بود اما چندسالی است كه افراد معروف و چهره های سرشناس به حوزه تخصصی ادبیات نیز ورود كرده اند.

عضو هیئت مدیره انجمن فرهنگی ناشران كتاب كودك و نوجوان این مسئله را فرصتی برای علاقمند كردن خوانندگان به امر كتابخوانی دانست و متذكر شد: البته فردی كه به حوزه ادبیات ورود می كند باید اهلیت و بایستگی های لازم را داشته باشد بنابراین اینكه از طریق معروفیت و چهره بودن خود، ذائقه ها را تنزل دهیم مورد تایید هیچ كسی نیست.

وی همچنین مطرح كرد: خطری كه اخیراً احساس می شود این است كه برخی ناشران توجه كافی به این موضوع ندارند و به صرف اینكه یك كتاب به لحاظ معروفیت پدید آورنده اثر می تواند بازار لازم را داشته باشد، اثر را چاپ می كنند.

فروغی در پایان با تأكید بر اینكه ما نیازمند جریان فرهنگ ساز هستیم ابراز داشت: ما در حوزه فرهنگی فاقد جریان برنامه ریزی شده هستیم از این روست كه هر كسی به خود جرأت داده و در یك بعد از فرهنگ ورود می كند.

مرتبط با این خبر

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود