صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

ایسنا نوشت: رییس انجمن مددكاری اجتماعی ایران با اشاره به این كه حذف كودك كار از خیابان امكان پذیر نیست، تصریح كرد: جمع‌آوری كودكان كار از سطح شهرها عملی غیر كارشناسی شده و سیاسی است.

سیدحسن موسوی چلك با اشاره به ماده 80 قانون كار، گفت: طبق این ماده قانونی افراد 15 تا 18 سال رسما به عنوان كارگر نوجوان مورد پذیرش قرار گرفته‌اند. همچنین افراد شاغل در سنین 15 تا 18 سال می توانند از خدمات بیمه‌ای اشتغال استفاده كنند.

رییس انجمن مددكاری اجتماعی ایران كه در یك برنامه رادیویی صحبت می‌كرد با اشاره به اینكه بر اساس ماده 79 قانون كار تمامی افراد زیر 15 سال از كار منع شده‌اند، افزود: كار نوجوانان باید به گونه‌ای باشد كه جسم و روح كودك آسیب نبیند و ساعات كار كمتری نسبت به كارهای عادی داشته باشد.

موسوی چلك با تاكید بر اینكه بسیاری از كودكان كار به دلیل تامین معاش خانواده به اجبار مشغول به اشتغال می‌شوند، اظهار كرد: نظام تامین اجتماعی ایران نظامی فراگیر نیست و وقتی كه شرایط اقتصادی خوب نباشد احتمال اشتغال كودكان در كشور افزایش پیدا می‌كند.

رییس انجمن مددكاری اجتماعی ایران با اشاره به این كه حذف كودك كار از خیابان امكان پذیر نیست، تصریح كرد: كودكان كار باید از حقوق اولیه خود بهره‌مند شوند. جمع‌آوری كودكان كار از سطح شهرها عملی غیر كارشناسی شده و سیاسی است.

علی صادقی - معاون حمایت‌های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران نیز با اشاره به این كه در حال حاضر شهرداری تهران توانسته با كمك سازمان‌های دولتی و مردم نهاد 21 مركز پرتو را راه‌اندازی كرده و در این مراكز كودكان بازمانده از تحصیل را ساماندهی كند، افزود: امروزه 3 هزار كودك كار در تهران زیر نظر مراكز پرتو امكان تحصیل پیدا كرده‌اند.

وی با اشاره به قوانین موجود در حوزه كودكان كار، عنوان كرد: بر اساس قانون كار هر گونه كار كردن برای افراد زیر 15 سال ممنوع است. در بازه سنی 15 تا 18 سال كودك می‌تواند فقط به كاری مشغول باشد كه از نظر جسمی و روانی آسیب به همراه ندارد، به عبارت دیگر افراد حاضر در این بازه سنی می‌توانند در كارهای سبك مشغول شوند.

صادقی با بیان اینكه معضل كودكان كار ریشه در فقر و عدم وجود اشتغال در كشور دارد، تصریح كرد: بدون شك هیچ كودكی به خواسته خود ترك تحصیل نمی‌كند، مگر این كه از مشكلات معیشتی متعدد برخوردار باشد.

معاون حمایت‌های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینكه برخی از كودكان به دلیل احساس نیاز و حس مسئولیت پذیری به سمت اشتغال می‌روند، در حالی كه ممكن است خانواده این كودك مخالف كار باشد نیز توضیح داد: سازمان‌های مردم نهاد می‌توانند فارغ از رسیدگی به وضعیت كودك كار، خانواده او را مورد توجه و حمایت قرار دهند.

صادقی با تاكید بر اینكه شهرداری تهران قصد دارد در سال 98 با همكاری جهاد دانشگاهی حداقل یك عضو از خانواده كودكان كار را مورد مهارت آموزی قرار دهد، گفت: 500 خانواده از كودكان كار در این طرح به صورت آزمایشی حضور خواهند داشت.

معاون حمایت‌های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به شیوه برخورد شهرداری با كودكان كار، عنوان كرد: شهرداری در نحوه برخورد با كودكان كار تفاوتی میان ایرانی یا افغانی نمی‌گذارد. موضوع كودكان كار در كشور با همكاری و مشاركت مردم در مسیر مطلوب قرار می‌گیرد؛ در حالی كه دستگاه‌های مختلف باید با هماهنگی كارها و وظایف خود را پیش برند.

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم