صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

نائب رئیس اول اتحادیه صنف مشاوران املاك اقتصاد مسكن را اصلی ترین گلوگاه برای پیاده سازی اقتصاد مقاومتی معرفی كرد و گفت: تحریم ها در بخش مسكن اثری ندارند.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع ردپای دولت در توسعه مسكن با حضور دكتر حسام عقبایی نائب رئیس اول اتحادیه صنف مشاوران املاك از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

عقبایی در "گفتگوی اقتصادی" ردپای دولت در توسعه اقتصادی ایران را كمرنگ توصیف كرد و گفت: نه تنها ردپای دولت در توسعه مسكن دیده نمی شود بلكه این ردپا در توسعه اقتصادی كشور نیز بسیار كمرنگ است.

وی افزود: مسئولان وزارت راه و شهرسازی به عنوان نماینده دولت در حوزه مسكن باید نهایت تلاش خود را در دو سال باقی مانده از عمر دولت انجام دهند.

نائب رئیس اول اتحادیه صنف مشاوران املاك تصریح كرد: متاسفانه ما شاهد خروجی موثری از دولت كه دغدغه مردم را در حوزه مسكن و قیمت آن كاهش دهد و یا انگیزه سرمایه گذاران واقعی را برای تولید مسكن بالا ببرد نیستیم.

این مقام مسئول، همسان سازی سیاست های پولی و بانكی در جهت توسعه مسكن را یكی از اصلی ترین عوامل توسعه این بخش در ایران برشمرد و افزود: متاسفانه نه تنها سیاست گذاری پولی در جهت توسعه مسكن صورت نگرفته بلكه در حوزه تقویت و انگیزه بخشی و دعوت از تولیدكنندگان و انبوه نیز اتفاقی نیفتاده است.

عقبایی معتقد است: دو وزارتخانه مسكن و راه و شهرسازی نباید در یكدیگر ادغام می شدند، زیرا مشكل مسكن حداقل در شرایط فعلی ایران به اندازه ای گسترده است كه ادغام این دو موجب غفلت مسئولان از حوزه مسكن شده است.

نائب رئیس اول اتحادیه صنف مشاوران املاك مطرح كرد: دولت در شرایط فعلی باید یك رد پای موثر در جهت رفع مطالبات و نیازهای واقعی مردم در حوزه مسكن از خود برجای بگذارد.

وی از "قانون پیش فروش ساختمان" به عنوان یكی از عوامل بازدارنده انگیزه تولید مسكن در كشور یادكرد و گفت: نمایندگان مجلس متاسفانه در این موضوع به حرف بخش خصوصی توجه نكردند و هم اكنون هم از این قانون انتقاد می كنند.

عقبایی اضافه كرد: دولت با بی توجهی به مطالبات بخش خصوصی در زمان وضع قانون و رویكرد جزیره ای، عملاً ردپای خود را در توسعه مسكن بی اثر كرده است.

این مقام مسئول ضمن مخالفت با "طرح تولید خانه های 30 متری" برای مردم گفت: 60 تا 90 درصد قیمت مسكن مربوط به زمین است و زمین هم به اندازه كافی در كشور وجود دارد.

فعال حوزه اقتصاد مسكن، بازار مسكن را یك بازار رها و بدون چشم انداز توصیف كرد و افزود: ما در حوزه قوانین عمومی تولید مسكن مشكلی نداریم جزاینكه جلوی قوانین تشویقی و تمهیدات بازدارنده انحصاری را نگرفتند.

عقبایی درخصوص "طرح ساخت 400 هزار مسكن" تا پایان سال 1400 گفت: اگر ساخت این تعداد واحد مسكونی در این دو سال باقی مانده به اتمام برسد باز هم در همین مدت حدود یك میلیون و 300 هزار واحد مسكونی نسبت به نیازهای بالفعل كم داریم و بنابراین در سالهای بعد نیز دچار مشكلات عدیده ای خواهیم شد.

وی اقتصاد مسكن را اصلی ترین گلوگاه برای پیاده سازی اقتصاد مقاومتی معرفی كرد و گفت: تحریم ها در بخش مسكن اثری ندارند.

نائب رئیس اول اتحادیه صنف مشاوران املاك تأكید كرد: دولتها باید خود را پایبند به اجرای "طرح جامع مسكن" در كشور بدانند، وزیر نیز فقط 10 درصد باید در نحوه اجرای برنامه های جامع مسكن دخالت كند و در غیراین صورت ورود مجلس الزامی است.

وی همچنین لزوم اصلاح سیاست های پولی و بانكی را گوشزد كرد و گفت: مقام معظم رهبری در نوروز امسال این موضوع را مستقیماً از مجلس مطالبه كردند اما متاسفانه الان به پایان عمر این مجلس رسیدیم و نمایندگان در حال رأی جمع كردن و لابی كردن هستند.

عقبایی تغییر الگوهای ساخت در كشور را از دیگر راهكارهای توسعه مسكن در كشور دانست و گفت: توسعه شهرهای جدید به جای قوطی كبریت ساختن و شفافیت در قراردادها و واسپاری زمین ها نیز به عنوان دیگر راهكارهای توسعه مسكن در ایران به شمار می روند

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم