صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مصدق راد اظهار داشت: یك بیمارستان خوب و استاندارد باید بتواند حداقل از 85 درصد ظرفیت تخت های خود استفاده كند.

برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع بررسی كمبود تخت های بیمارستانی در ایران، با حضور دكتر علی محمد مصدق راد (عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران) و ارتباط تلفنی با دكتر طاهر موهبتی (رئیس سازمان بیمه سلامت ایرانیان) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه علی محمد مصدق راد با اشاره به كمبود تخت های بیمارستانی در ایران، گفت: در حال حاضر بسیاری از كشورها به دلیل ركودهای اخیر اقتصادی در جهان تعداد تخت های بیمارستانی خود را كاهش داده اند و افزایش بهره وری تخت های بیمارستانی را در اولویت گذاشته اند.

وی افزود: بر اساس آمارهای موجود در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت به ازای هر هزار نفر 8 دهم تخت بیمارستانی در اختیار مردم قرار گرفته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران اضافه كرد: تخت های بیمارستانی موجود در ایران دو برابر كشورهای حاضر در مدیترانه شرقی هستند.

وی تصریح كرد: نظام سلامت تحت تاثیر فاكتورهای مختلف تعداد مورد نیاز هر تخت برای هر كشور را مشخص می كند و این گونه نیست كه تمام كشورهای به میزان یكسانی تخت بیمارستانی داشته باشند.

علی محمد مصدق راد با اشاره به سطوح مختلف نظام سلامت در ایران، توضیح داد: نظام سلامت در كشور در سه سطح پیشگیری و درمان و توانبخشی اجرا می شود.

وی با اشاره به این كه شیوه اجرای نظام سلامت در كشور میزان تخت های بیمارستانی مورد نیاز را مشخص می كند، تصریح كرد: اگر نظام سلامت در سطح پیشگیری فعالیت خوب و سازنده داشته باشد، نیاز كشور به تخت های بیمارستانی كاهش پیدا می كند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران با اشاره به كیفیت تخت های بیمارستانی، اظهار داشت: در حوزه سلامت كشور فقط تعداد تخت موجود به ازای جمعیت مهم نیست و كیفیت تخت نقش بسیار موثری را در شیوه ارائه خدمات درمانی ایفا می كند.

وی با بیان این كه یك بیمارستان كارآمد باید به طور میانگین 200 تا 400 تخت بیمارستانی داشته باشد، عنوان كرد: بیمارستان های كمتر از 200 تخت، در حوزه تامین منابع و پرداخت هزینه های ثابت خود به مشكل می خورند.

مصدق راد افزود: در حال حاضر 83 درصد از بیمارستان های كشور كمتر از 200 تخت در اختیار دارند.

وی با اشاره به شیوه های اضافه كردن تخت بیمارستانی در كشور، عنوان كرد: ما می توانیم با تاسیس بیمارستان های جدید سرانه تخت های بیمارستانی ایران را افزایش دهیم، در حالی كه با ارائه تخت به بیمارستان های كوچك می توان به افزایش این سرانه كمك كند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران با اشاره به تخت های بیمارستانی غیر فعال در ایران، توضیح داد: متاسفانه برخی از بیمارستان های كشور به دلیل عدم دسترسی آسان فاقد نیروهای متخصص هستند و بر این اساس متقاضی دریافت كننده خدمت و تخت فعال ندارند.

وی ادامه داد: یك بیمارستان خوب و استاندارد باید بتواند حداقل از 85 درصد ظرفیت تخت های خود استفاده كند.

علی محمد مصدق راد تاكید داشت: افزایش بهره وری بیمارستان ها و اجرای نظام سلامت یكپارچه در كشور باعث می شود تا حدود 2 هزار تخت غیر فعال بیمارستانی فعالیت خود را شروع كنند.

وی افزود: بر اساس آمار موجود در سال 97 حدود 140 هزار و 859 تخت بیمارستانی در ایران وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران با اشاره به شیوه توزیع تخت های بیمارستانی در استان های مختلف، توضیح داد: تخت های بیمارستانی در بین استان های مختلف توزیع نسبت خوبی را داشته اند، در حالی كه در داخل هر استان و بین شهرستان های هر استان توزیع نا متوازن است.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی طاهر موهبتی در ارتباط تلفنی با شبكه رادیویی گفت و گو گفت: پرداخت های به موقع هزینه های بیمارستان نقش موثری را در كیفیت ارائه خدمات دارند.

وی افزود: در حال حاضر بیمارستان های كشور برای اداره وضعیت فعلی خودشان با مشكلات متعدد درگیر هستند و بر این اساس دیگر مجالی برای ارتقا و آینده سازی ندارند.

رئیس سازمان بیمه سلامت ایرانیان ادامه داد: بیمه سلامت هنوز از پرداخت های سال 97 به بیمارستان های كشور بدهكار است.

وی اضافه كرد: بیمارستان ها و داروخانه ها همیشه به روش نقدی مواد و تجهیزات لازم برای خدمات دهی را خریداری می كنند.

طاهر موهبتی تصریح كرد: یك تاخیر پنج ماهه در پرداخت های بیمه باعث می شود تا بیمارستان حدود 15 ماه عقب بماند.

رئیس سازمان بیمه سلامت ایرانیان افزود: در حال حاضر 50 درصد از بازار بیمه در ایران در اختیار بیمه سلامت قرار دارد.

طاهر موهبتی در رادیو گفت و گو ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی و بیمه سلامت حدود 95 درصد از درآمدهای اختصاصی بیمارستان های ایران را تامین می كنند.

مرتبط با این خبر

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود