صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

سیامك توانا گفت: ما در مناطقی كه شبكه های فاضلاب تهران اجرا شده شاهد فرونشست نبودیم.

برنامه "زمین 360 درجه" رادیو گفت وگو با موضوع نقش فاضلاب شهری در فرونشست زمین با حضور مهندس سیامك توانا مدیر دفتر مطالعات و بررسی های فنی آب و فاضلاب استان تهران و ارتباط تلفنی با مهندس وحید حسین زاده كارشناس بهره برداری دفتر نظارت سازمان آب و فاضلاب كشور روانه آنتن شد.

حسین زاده ضمن مصاحبه با رادیو گفت وگو، فاضلاب را به یك شمشیر دولبه تشبیه كرد و گفت: انتقال فاضلاب خام در چاه های جذبی و كانال های سنتی، كه نهایتاً به آب های سطحی و زیرزمینی نفوذ می كند اشتباه است چراكه این كار موجب آلودگی منابع آبی اعم از زیرزمینی و سطحی و مسائل زیست محیطی خواهد شد.

كارشناس بهره برداری دفتر نظارت سازمان آب و فاضلاب كشور افزود: شركت آب و فاضلاب كشور طبق قانون موظف به جمع آوری، تصفیه فاضلابها و تولید پساب مناسب برای تخلیه به محیط زیست در محدوده های شهری و روستایی است تا ارگان های دیگر از این پساب برای كاربری های دیگر استفاده كنند.

وی در پاسخ به این سوال كه آیا فاضلاب شهری در پدیده فرونشست زمین نقش دارد یا خیر؟ اینچنین گفت: این موضوع در حیطه تخصصی سازمان آب و فاضلاب نیست، اما به طور كلی ما نباید ورود فاضلاب را به عنوان جبران كننده بیلان منفی آب های زیرزمینی و سطحی بدانیم بلكه برای جبران این بیلان منفی باید برای پساب ها برنامه ریزی كرد.

در ادامه "زمین 360 درجه" از رادیو گفت وگو، توانا اظهار كرد: در حال حاضر حدود 1.5 میلیارد متر مكعب آب در كل استان تهران مصرف می شود كه حدود 50 درصد آن از منابع آب زیرزمینی است.

وی افزود: 1.9 دهم میلیارد مترمكعب آب در برنامه ریزی ها برای تأمین منابع آب استان تهران دیده شده كه 900 میلیون مترمكعب آن نیز در شرایط ترسالی از منابع آب زیرزمینی است.

مدیر دفتر مطالعات و بررسی های فنی آب و فاضلاب استان تهران عنوان كرد: طبق نتایج مطالعات انجام شده، منابع آب زیرزمینی تهران (دشت شهریار به عنوان آبخوان تهران و كرج) از فاضلاب انسانی و به خاطر تخلیه از طریق چاه جذبی آلوده می شوند كه اثرات منفی بر سلامت مردم خواهد گذاشت.

توانا اجرای طرح فاضلاب تهران را به دلیل مباحث بهداشتی یك طرح الزامی و قطعی عنوان كرد و گفت: اما این طرح اجزایی دارد؛ به عبارت دیگر جمع آوری فاضلاب از طریق شبكه های فاضلاب، انتقال فاضلاب از طریق خطوط انتقال و تونلها، تصفیه فاضلاب و بازچرخانی پساب باید به صورت كامل انجام شوند.

وی درخصوص نقش فاضلاب شهری در فرونشست زمین اظهار داشت: كاهش سطح آب زیرزمینی می تواند موجب پدیده فرونشست شود اما میزان و عمق آن متناسب با جنس خاك متفاوت است. به عنوان مثال پدیده فرونشست در مناطق 17، 18 و 19 تهران (جنوب غرب) با توجه به جنس خاك بیشتر است اما در برخی مناطق تهران با وجود اجرای طرح فاضلاب اما فرونشستی اتفاق نیفتاده است.

مدیر دفتر مطالعات و بررسی های فنی آب و فاضلاب استان تهران در پایان، تدوین یك برنامه كلان را برای منابع آب ضروری دانست و گفت: برداشت بی رویه باعث فرونشست در جنوب غرب تهران شده اما در مناطقی كه شبكه های فاضلاب تهران اجرا شده ما شاهد فرونشست نبودیم.

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم