صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

كارشناس سازمان برنامه و بودجه گفت: حذف یارانه پردرآمدها هم اكنون به یك موضوع سیاسی تبدیل شده و معتقدم پشت پرده این موضوع، انتخابات است.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع آمایش یارانه ای، آسیبها و مزیتها با حضور دكتر همت قلیزاده كارشناس سازمان برنامه و بودجه و كارشناس ارشد حوزه یارانه ها از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

قلیزاده با اشاره به اینكه پرداخت نقدی یارانه ها از آذرماه 1389 و با مبلغ 45 هزار و 500 تومان آغاز شد گفت: از همان ابتدای كار، انتقاداتی به پرداخت مبلغ یكسان یارانه ها وارد بود.

وی با تصریح بر ناتوانی دولت برای جمع آوری اطلاعات و نبود سامانه افزود: قیمت حامل های انرژی از آن زمان تاكنون به جز دو مورد افزایش خفیف، ثابت مانده و با وجود تأكید لوایح بودجه بر حذف دهك های پردرآمد اما اقدامی نشد.

كارشناس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان ساخت: بودجه عمومی كشور در سال 1389 حدود 368 هزار و 400 میلیارد تومان بود و 45 هزار تومان هم به هر ایرانی پرداخت می شد اما امروز با افزایش مبلغ بودجه به هزار و 744 هزار میلیارد تومان، همچنان 45 هزار و 500 تومان تقریباً معادل نیم كیلو گوشت پرداخت می شود.

قلیزاده گفت: شاید این پول در مواردی گره اقتصادی برخی خانوارها را رفع كرده اما نهادهای متولی مانند كمیته امداد، سازمان بهزیستی و وزارت تعاون و رفاه اجتماعی باید برای افراد نیازمند واقعی به این مبلغ اقدام كنند.

كارشناس ارشد حوزه یارانه ها همچنین با اشاره به اینكه هدفمندی یارانه ها در سال 1389 با مذاكرات هسته ای و امسال نیز با تحریم ها مصادف شد گفت: وجه مشترك هر دو اتفاق به كسری بودجه برمی گردد چراكه دولتها اساسا به دنبال بهینه سازی مصرف انرژی و پروژه های عمرانی نیستند.

قلیزاده با بیان اینكه برای حذف یارانه پردرآمدها هزاران راه وجود دارد عنوان كرد: این مسئله هم اكنون به یك موضوع سیاسی تبدیل شده و معتقدم پشت پرده این موضوع، انتخابات قرار گرفته است.

وی با ابراز تاسف از كاهش مصرف برنج، گوشت دام، انواع ماهی و مصرف شیر در خانوارهای ایرانی طی سالهای اخیر گفت: مصرف شیر در خانوارها در سال 1389 حدود 234 كیلوگرم در سال بوده كه هم اكنون به 126 كیلوگرم رسیده و این فاجعه است چراكه آسیب های آن در بلندمدت نمایان خواهد شد.

كارشناس ارشد حوزه یارانه ها تصریح كرد: ایران با وجود امنیت بالا و اختصاص هفت درصد منابع جهان به خود اما نرخ اشتغال آن نسبت به سایر كشورهای جنگ زده منطقه به شدت پایین تر است و این نشان می دهد كه خسارت مدیریت ناكارآمد به مراتب بیشتر از جنبه های دیگر است.

قلیزاده در پایان مطلب مطرح كرد: شركت ملی نفت را باید به معنای واقعی ملی كنیم و آن را از حالت دولتی خارج كنیم.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند