صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

ابوالحسن صفرپور اظهار داشت: موضوعاتی مانند فقر و عدم وجود اشتغال پایدار در شهرها و روستاهای مختلف باعث شده تا افراد به اجبار به سمت شهرهای بزرگ مهاجرت كنند و در نتیجه حاشیه نشین شوند.

برنامه هاشور با موضوع بررسی مسائل و مشكلات زیست محیطی در مناطق حاشیه نشین، با حضور دكتر ابوالحسن صفرپور و دكتر علی بیت اللهی (اساتید دانشگاه) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه ابوالحسن صفرپور با اشاره به این كه حاشیه نشینی در بخشی از شهر شكل می گیرد كه مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: اگر مهم ترین دلیل شكل گیری پدیده حاشیه نشینی مهاجرت باشد، باید آن را در مبدا مهاجرت افراد به شهرها مورد بررسی قرار دهیم.

وی با اشاره به این كه كیفیت زندگی در مناطق حاشیه نشین به شدت پایین است، عنوان كرد: متاسفانه امروزه برای تعریف حاشیه نشینی در كشور مجبور می شویم به تعریف ها و اصطلاحاتی روی بیاوریم كه افراد ساكن در حاشیه شهرها را گناه كار تلقی می كنند.

این استاد دانشگاه افزود: افرادی كه در حاشیه شهرها زندگی می كنند مجبور شده اند بر اساس ساختارها و برنامه ریزی های نادرست توسعه ای در كشور به حاشیه شهرها مهاجرت كنند.

وی با اشاره به دلایل شكل گیری حاشیه نشینی در تهران، اظهار داشت: برنامه ریزی های ناقص توسعه در ایران و اجرای نادرست این برنامه ها باعث شده تا در سال های اخیر میزان حاشیه نشینی در شهر تهران افزایش پیدا كند.

ابوالحسن صفرپور با بیان این كه بخش عمده ای از جمعیت كشور در حاشیه شهرهای بزرگ زندگی می كنند، تصریح كرد: بر اساس آمار مركز مطالعات و تحقیقات معماری و شهرسازی ایران در 10 شهر بزرگ كشور پنج و سه دهم میلیون نفر در حاشیه شهرها زندگی می كنند.

وی با اشاره به این كه افراد حاشیه نشین باید مورد توجه قرار بگیرند، تصریح كرد: در برخی از مناطق حاشیه نشین در هر 7 متر 11 نفر زندگی می كنند.

این استاد دانشگاه افزود: بسیاری از موضوعات مرتبط با اقتصاد و فرهنگ و اجتماع در مناطق حاشیه نشین مورد بی توجهی قرار گرفته اند.

وی با اشاره به این كه هیچ فردی به حاشیه نشینی علاقه ندارد، عنوان كرد: افراد حاشیه نشین همیشه در مسیر دستیابی به رشد و پیشرفت در شهرهای بزرگ با معضل حاشیه نشینی درگیر شده اند.

ابوالحسن صفرپور اضافه كرد: موضوعاتی مانند فقر و عدم وجود اشتغال پایدار در شهرها و روستاهای مختلف باعث شده تا افراد به اجبار به سمت شهرهای بزرگ مهاجرت كنند و در نتیجه حاشیه نشین شوند.

در ادامه برنامه هاشور از شبكه رادیویی گفت و گو علی بیت اللهی با اشاره به اینكه حاشیه نشینی یكی از معضلات اجتماعی كلان شهرها است، گفت: كاهش جوامع حاشیه نشین مستلزم مساعدت همه نهادها و سازمان ها است و یك عظم و اراده ملی را در حل آن طلب می كند.

وی با اشاره به تعریف حاشیه نشینی، اظهار داشت: بافت و جمعیتی از ساكنین حوزه اطراف شهری كه به طور قانونی و رسمی جزو جمعیت و محدوده شهری تلقی نمی شود را حاشیه نشین می نامیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به این كه حاشیه نشینی پدیده پیچیده ای است، عنوان كرد: كاستی های اقتصادی و اجتماعی و عدم رعایت ضوابط و مقررات معضل حاشیه نشینی را شكل می دهد.

وی با اشاره به این كه مشكلات ناشی از حاشیه نشینی را می توان از مناظر متعددی مورد بررسی قرار داد، تصریح كرد: مخاطرات زیست محیطی نقش مهمی را در ایجاد معضل حاشیه نشینی دارند.

علی بیت اللهی با اشاره به این كه مناطق حاشیه نشین در محیط پیرامون خود تاثیر می گذارند، اظهار داشت: مناطق حاشیه نشین می توانند مشكلات و آسیب های متعدد و جدی را به شهرهای اطراف خود وارد كنند.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند