صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

افشاریان درباره چالش های پژوهشگاه رویان عنوان كرد: یكی از مشكلاتی كه وجود دارد، تامین منابع مالی است. پژوهشگاه رویان از سال 82 ردیف بودجه ای را تحت عنوان بودجه كمك دریافت كرده است كه تنها 30 درصد بودجه پژوهشی این پژوهشگاه را جبران می‌كند.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع وضعیت پژوهش در پژوهشگاه رویان و با حضور دكتر پروانه افشاریان دانشیار پروژه ژنتیك ناباروری و معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان به روی آنتن رفت.

پروانه افشاریان در آغاز درباره وضعیت پژوهش در پژوهشگاه رویان توضیح داد و گفت: امر پژوهش در پژوهشگاه رویان در سه پژوهشكده در زمینه های سلول های بنیادی، پزشكی تولید مثل و زیست فناوری جانوری در حال انجام است.

دانشیار پروژه ژنتیك ناباروری با بیان اینكه پژوهش هایی كه در پژوهشگاه رویان انجام می شود به صورت بنیادی است، اظهار كرد: پژوهشگاه رویان از سال 70 كار خود را آغاز كرد و حدود 28 سال سابقه در حوزه پژوهش دارد. در حال حاضر بعضی از پژوهش های پژوهشگاه رویان به كاربرد رسیده است اما تمركز اصلی این پژوهشگاه بر روی افزایش نرخ باروری به روش های كمك باروری بوده است زیرا از ابتدا با این هدف چنین فعالیت هایی آغاز شده است.

وی درباره چالش های پژوهشگاه رویان عنوان كرد: یكی از مشكلاتی كه وجود دارد، تامین منابع مالی است. پژوهشگاه رویان از سال 82 ردیف بودجه ای را تحت عنوان بودجه كمك دریافت كرده است كه تنها 30 درصد بودجه پژوهشی این پژوهشگاه را جبران می كند و بقیه نیازهای مالی كه 70 درصد است را به صورت غیر دولتی تامین می كند.

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان بیان كرد: یك مركز درمان ناباروری در كنار پژوهشگاه وجود دارد كه از سود فعالیت های این مركز، پژوهش ها را انجام می دهیم و به همین جهت این مركز در اولویت قرار دارد و پژوهش هایی را انجام می دهیم كه برای این مركز به عنوان چالش شناخته می شود.

وی پژوهشگاه رویان را یك مركز مردمی غیر دولتی عنوان كرد و افزود: این مسئله سبب شده نتوانیم مانند مراكز خصوص ارائه خدمت دهیم و در نتیجه حاشیه سودی كه از مركز درمان ناباروری به دست می آید كاهش پیدا كرده است زیرا پژوهشگاه رویان ردیف خرید ارزی ندارد و باید مانند یك مركز خصوصی ارز مورد نیاز را تهیه كنیم اما درعین حال برای ارائه خدمات باید به عنوان یك مركز غیر دولتی عمل كنیم كه این مسئله سبب افزایش چالش های حوزه پژوهش می شود.

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم