صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

حمید حسینی اظهار كرد: مصرف بنزین در ایران با چین برابری می كند و این آمار بسیار وحشتناكی است. در اقتصاد جهانی، به ازای هر هزار دلار، 1.4 بشكه بنزین مصرف می شود اما در ایران این عدد 4.2 است.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو در خصوص اصلاح قیمت بنزین، تغییر الگوی مصرف و ضرورت های موجود با دكتر حمید حسینی تحلیلگر ارشد حوزه انرژی به صورت تلفنی گفتگو كرد.

حمید حسینی در آغاز با بیان اینكه ایران با وجود آنكه یك كشور جهان سومی و در حال پیشرفت است، اما الگوی مصرف سوخت در كشورمان، بر اساس كشورهای جهان اولی است، گفت: مردم عموما به دنبال زندگی لاكچری هستند و الگوی مصرف در كشور با سطح زندگی ایرانیان یكسان نیست كه یكی از این موارد، استفاده از ماشین شخصی است.

وی با تصریح بر اینكه در كمتر كشوری در جهان تا این حد مصرف بنزینی كه در ایران وجود دارد، دیده می شود، اظهار داشت: مصرف بنزین در ایران با چین برابری می كند و این آمار بسیار وحشتناكی است. نسبت مصرف انرژی در برابر تولید ناخالص ملی نیز وضعیت مناسبی نیست. در اقتصاد جهانی، به ازای هر هزار دلار، 1.4 بشكه بنزین مصرف می شود اما در ایران این عدد 4.2 است.

این تحلیلگر ارشد حوزه انرژی عنوان كرد: به دلیل ارزان بودن انرژی و فرهنگ غلط، مصرف بی رویه بنزین در كشور وجود دارد و این رفتار، نسل آینده را با كمبود سوخت و انرژی روبرو می كند و به همین جهت نسل امروز بدهكار نسل های آینده خواهد بود و آنها قطعا از ما سوال خواهند كرد به چه دلیل بیشتر از نیازتان مصرف كردید.

وی با تاكید بر ضرورت اصلاح سبك زندگی در همه عرصه ها از جمله مصرف انرژی، گفت: ایران پس از سال ها تلاش توانسته است در بنزین خودكفا شود اما روند افزایشی ده درصدی هر سال، باعث می شد تا سه سال دیگر كشور در زمینه بنزین دچار مشكل می شد و قطعا این مسئله باید در یك جا متوقف می شد.

حسینی به مسئله قاچاق اشاره كرد و افزود: در كنار جلوگیری از مصرف اضافه بنزین در كشور، باید جلوی قاچاق فراورده های نفتی از جمله بنزین را بگیریم. علت اصلی قاچاق نیز ارزان بودن سوخت در ایران نسبت به كشورهای همسایه است و این مسئله یك حاشیه سود امنی برای قاچاقچیان ایجاد می كند.

وی بیان كرد: باید از قبل افزایش هزینه سوخت، اقدام به بهبود زیرساخت های حمل و نقل عمومی كنیم و البته ایجاد نیاز در این زمینه به دلیل گرایش بیشتر مردم به حمل و نقل عمومی باعث می شود دولت در این زمینه سرمایه گذاری كند و چاره ای جز این نیست.

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم