صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

ماهزاده گفت: امكان برخورد فیزیكی با قاچاق هر چیزی كه صرفه اقتصادی داشته باشد وجود ندارد چراكه سود سرشاری داشته و قاچاقچیان حتی جانشان را هم برای آن می دهند.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع صدمات واقعی قاچاق به اقتصاد ایران در ارتباط تلفنی با دكتر حامد ماهزاده مدیر آموزش ستاد مركزی ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

ماهزاده در مصاحبه با رادیو گفت و گو، پیامدهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و امنیتی قاچاق را بسیار متعدد خواند و گفت: از جمله پیامدهای كوتاه مدت و ملموس قاچاق، می توان به كاهش سطح اشتغال، آسیب به واردات قانونی و انباشت ثروت در دست برخی گروه های مافیایی اشاره كرد.

وی در ادامه، اخلال در نظام اقتصادی كشور را یكی از پیامدهای كلان قاچاق دانست و افزود: وجود قاچاق و حجم بالای نقدینگی عملاً سیاست گذاری در حوزه تجارت را بسیار دشوار می كند، لذا اقتصاددانان، ستاد مركزی مبارزه با قاچاق، گمرك و سایر دستگاه ها باید در این خصوص برنامه ریزی كنند تا ابعاد اقتصادی این موضوع كنترل شود.

مدیر آموزش ستاد مركزی ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز مهم ترین اثر ورود كالای قاچاق به كشور در حوزه فرهنگ را مخدوش شدن امنیت روانی جامعه دانست و مطرح كرد: متاسفانه هیچ استاندارد و معیاری برای عرضه و انتخاب كالای استاندارد و غیرقاچاق در بازار وجود ندارد.

ماهزاده یادآور شد: بحث شناسه دار كردن كالاها از سال 1392 مطرح شده و تمام كارگروه های فعال ستاد، كالاها را طبقه بندی كردند البته انجام این كار درباره برخی كالاها مانند تلفن همراه بسیار آسان است اما درباره برخی كالاها شرایط متفاوت خواهد بود.

این مقام مسئول یادآور شد: امكان برخورد فیزیكی با قاچاق هر چیزی كه صرفه اقتصادی داشته باشد وجود ندارد چراكه سود سرشاری دارد و افراد حتی حاضرند جانشان را هم برای آن بدهند لذا اقدمات انتظامی مدتهاست كه كاربرد خود را در این حوزه از دست داده است.

وی همچنین شناسه دار كردن كالاها را گامی در جهت شفاف سازی نظام اقتصادی و چرخش مالی و اقتصادی دانست و بر آن تأكید كرد.

مدیر آموزش ستاد مركزی ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز به نكته ای درخصوص طرح شناسه دار كردن كالاها اشاره و بیان كرد: این طرح برای كالاهایی اعمال خواهد شد كه در انبارها دپو شده ضمن اینكه استثنائاتی برای این مسئله قائل شده است.

ماهزاده با اشاره به مشاركت اصناف در تصمیم گیری های ستاد گفت: ما نظر اصناف را به عنوان بازوی مهم اجرایی در حوزه مبارزه با قاچاق كالا و ارز جویا شدیم و در سیاست گذاری ها اعمال كردیم اما نكته، نحوه اجراست.

وی با انتقاد از عدم هماهنگی بین دستگاه های اجرایی و اصناف اظهار كرد: راهكار اصلی برای ریشه كن كردن قاچاق در كشور هدایت فرهنگ مصرف به سمت عدم استفاده از كالای قاچاق است كه رسانه ملی و سایر رسانه ها باید در این خصوص اقدام كنند.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند