صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

محمد مهدی‌نژاد نوری گفت: در بحث‌های دفاعی و تجهیزات روسیه دو سه مورد محصولی را ارائه كرده كه امروز حتی اعضای ناتو از آن خرید می‌كنند.

برنامه "آغاز یك پایان" با موضوع (بررسی علمی افول قدرت آمریكا در جهان، افول قدرت علمی، تاثیر تحولات عرصه علمی و فناوری بر كاهش و افول قدرت آمریكا) با حضور دكتر محمد مهدی‌نژاد نوری، دكترای الكترونیك از هوكایدو ژاپن و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالك اشتر روانه آنتن شبكه رادیو گفت‌وگو شد.

محمد مهدی‌نژاد نوری در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو اظهار كرد: سقوط یك ابرقدرت در یك عرصه یا ظهور یك قدرت چندان اتفاق عجیب و غریبی نیست، در طول تاریخ با چنین مسائلی مواجه بودیم، برای مثال سقوط اتحاد جماهیر شوروی یا بر عكس آن تبدیل شدن چین به یكی از قدرت‌های بزرگ اقتصادی جهان. كشوری كه مثل چین كه تا سی سال پیش محلی از اعراب نداشت، آنجا را صرفا یك جامعه كارگری گرسنه و دربه‌در می‌دیدند، امروز به قدرت اقتصادی دوم جهان تبدیل شده است.

وی افزود: اگرچه چین در بعضی از رشته‌های علمی و فناوری رتبه اول دنیا را دارد كه خیلی هم باعث دردسر كشور آمریكا شده است یا كشور هند با وجود آن همه فقر و فلاكتی كه در آن كشور بود، امروز یكی از قدرت‌های مهم جهان است و در مجموعه كشورهایی كه به اسم بریكس معروف هستند، قرار دارد. لذا این تغییرات و جا‌به‌جایی‌ها مساله عجیب و غریبی نیست. نكته دیگر این‌كه امروز آمریكا در خیلی از رشته‌های علمی پیشتازی خودش را از دست داده است با دیگر به عنوان یك قطب منحصر مطرح نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالك اشتر ادامه داد: از جمله فناوری‌هایی كه امروز در حوزه مخابرات یا فناوری اطلاعات مطرح است، بحث مخابرات نسل پنجم است كه شركت هواوی چین آن‌را تجاری كرده است، وگرنه اصل این كار در آمریكا و خیلی از كشورهای دیگر از لحاظ تحقیق، توسعه و تلاش برای تجاری‌سازی صورت گرفته كه تحقق این قضیه در بازار به همراه فناوری‌های نوظهور دیگری مانند فناوری اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی عرصه به اصطلاح حقیقت یا واقعیت مجازی و رابطه انسان و ماشین‌ها چهره زندگی جهان را ظرف 10 سال آینده به شدت تغییر خواهد داد.

محمد مهدی‌نژاد نوری گفت: نمونه‌ای از آن بحث خودروهای پرنده است كه تركیبی از همین فناوری‌هاست و بحث ناوبری آزادی كه اتفاق بیفتد و ارتباطی كه باید داشته باشند كه با استفاده از همین فناوری‌ها مقدور است و شاید باعث شود كه دیگر معضلی به نام ترافیك با عملیاتی شدن این برنامه دیگر وجود نداشته باشد. لذا چین در این قضیه اول است. در بحث‌های دفاعی و تجهیزات آن شاهد هستیم كه روسیه دو سه مورد محصولی را ارائه كرده كه امروز حتی اعضای ناتو از آن خرید می‌كنند. بنابراین معلوم می‌شود در عرصه فناوری‌های دفاعی كه همیشه یكی از نقطه قدرت آمریكایی‌ها در بحث علم و فناوری دیگر در آن یكه‌تاز نیست.

وی افزود: در عرصه فضا كشورهایی مانند چین، هند و روسیه وارد كار شدند و به اصطلاح هر كدام از این كشورها دارای برنامه‌های خیلی وسیعی هستند و توانمندی‌های بی‌نظیری دارند كه باز آمریكا نه در این عرصه‌ها انحصار دارد و نه می‌توان گفت در تمام این بحث‌ها جلوست. در عرصه علم زمانی آمریكا یكه و تنها در صدر جدول تولید علم جهان قرار داشت، اما امروز شاهد هستیم كه چین به شدت به آن نزدیك شده و اختلاف خودش را بسیار كم كرده است و بعید نیست طی چند سال آینده از آمریكا پیشی بگیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالك اشتر در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو عنوان كرد: تازه زمانی كه توسعه‌های علمی اتفاق می‌ا‌فتد، به صورت ریز به آمریكا نگاه می‌كنیم؛ بالای هشتاد درصد سرآمدان علمی كه اكنون در آمریكا مشغول هستند، آمریكایی نیستند. اگر فرضا روزی اتفاقی در آمریكا بیفتد، اكثرا این افراد به كشورهایشان برمی‌گردند یا در ادامه بخش مهمی از توانمندی‌هایشان را به ارمغان می‌آوردند. فعالیت در فضای سایبری ضمن این‌كه نوعی سلطه و هژمونی برای آمریكایی‌ها فراهم كرد، از آن طرف برای آنها یك نوع تهدید هم به شمار می‌آید، تهدید از این لحاظ كه سرعت تبادل اطلاعات را برای دانشمندان مختلف در سراسر جهان بسیار افزایش داده است.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند