صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

یك تولید كننده لوازم خانگی عنوان كرد : مشخص نیست 22 هزار میلیارد تسهیلاتی كه مقرر بود به واحدهای تولیدی برای بازگشت به رونق پرداخت شود در دست چه كسانی است.

برنامه " مناظره " با موضوع وضعیت بازگشت بنگاههای تولیدی به رونق تولید با حضور مهندس سید سعید رضوانی ، مدیرعامل یكی از شركتهای تولیدی و عضو هیئت مدیره انجمن لوازم خانگی روانه آنتن رادیو گفت و گو شد.

سید سعید رضوانی در ابتدا ، عوامل موثر برای به رونق رسیدن تولید را برشمرد و عنوان كرد : در حالی كه بسته مناسب برای تامین مالی فراهم و دستورالعمل های دست و پاگیر حذف نشده و اقدام موثری در مقابله با قاچاق كالا صورت نگرفته است ، چگونه انتظار شكوفایی از صنعت را داریم؟

وی به ممنوعیت واردات لوازم خانگی اشاره كرد و گفت : گرچه ممنوعیت واردات این كالاها نقش مهمی در رونق تولید داشت اما متاسفانه قاچاق كالا بیش از گذشته مشاهده می شود ، به طوری كه شما افراد می توانند همه انواع محصولات خارجی را در بازار و با قیمت مناسب تهیه كنند.

عضو هیئت مدیره انجمن لوازم خانگی در خصوص تخصیص 22هزارمیلیارد تومان تسهیلات به بخش تولید گفت : متاسفانه هیچ پولی در اختیار بنگاه های اقتصادی قرار نگرفت و مشخص نیست این حجم از نقدینگی در اختیار چه كسانی است. در این شرایط سرمایه در گردش واحدهای تولیدی به یك سوم كاهش پیدا كرد و صنایع برای تامین مالی و مواد اولیه خود با چالش جدی مواجه شدند.

به عقیده رضوانی قانون مدارترین قشر جامعه تولید كنندگان هستند و هر جا كه مشكل و چالشی ایجاد می شود تولید كننده را به صورت مستقیم تحت تاثیر آن قرار می دهیم. درواقع زمانی یك فعال اقتصادی به مقوله ای به نام دو دفتره بودن روی می آورد كه فشار حاكم بر او بسیار زیاد است.

وی در ادامه برنامه مناظره رادیو گفت و گو عنوان كرد : وقتی بنكدار و خریدار كالای یك صنعتگر به دلایل مالیاتی از خرید محصول سرباز می زند ، تولید كننده چاره ای جز ایجاد دفتر دیگر ندارد.

این تولید كننده لوازم خانگی ، در واكنش به انتقادی در خصوص عدم بازگشت ارز در شركت های تولیدی پاسخ داد : شركت هایی كه ارز را بازنمی گردانند ، پتروشیمی ها و شركت های نفتی هستند كه اتفاقا ارزش افزوده خوبی هم دریافت می كنند .

رضوانی در خصوص علل عدم بازگشت صنایع به چرخه تولید با وجود تفاوت نرخ ارز ، توضیح داد : قیمت تمام شده كالا در كشور بسیار بالاست و به همین دلیل توانایی تولید كالای رقابتی را ندارند ، در نتیجه نمی توانند محصول خود را صادر كنند.

وی در پایان مصاحبه با رادیو گفت و گو اظهار كرد : در كشورهای صنعتی مانند چین كه كالای تولیدی قدرت رقابتی بالا دارند ، صنایع توسعه یافته هستند و با حجم بسیار بزرگتر از ما كالا تولید می كنند ، پس به مراتب قیمت تمام شده كمترو از بازار بهتری برخوردارند.

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم