صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

یزدانیان عنوان كرد : با توجه به تعداد بالای مهاجران ایرانی در خارج از كشور و مشكلات بزرگی كه در زمینه اشتغال در داخل وجود دارد ، بازگشت و اقامت نخبگان به كشور منطقی به نظر نمی رسد .

برنامه " مناظره " با موضوع شاخص های نگهداشت نخبگان و چالش های پیش روی آن با حضور دكتر حمید یزدانیان ، مشاور رئیس و دبیر كمیته درآمد زایی دانشگاه فنی و حرفه ای كشور روانه آنتن رادیو گفت و گو شد.

حمید یزدانیان در ابتدا با بیان اینكه اصل مهاجرت در دین مبین اسلام نهی نشده است ، عنوان كرد : بارها در قرآن و احادیث ، مردم به این كار تشویق و توصیه شده اند و آثار دنیوی و اخروی بسیاری برای آن برشمرده شده اما ملاحظاتی باید در نظر گرفته شود.

وی افزود : اسلام مهاجرت را نوعی ماموریت برای كسب علم ، روزی ، فعالیت فرهنگی و توسعه دین ، جلوگیری از فشار دشمنان می داند و نمونه های زیادی از آن در تاریخ صدر اسلام مشاهده می شود.

دبیر كمیته درآمد زایی دانشگاه فنی و حرفه ای كشور ، بهره مندی از ظرفیت نخبگان را در قالب دو راهبرد مورد بررسی قرار داد و عنوان كرد : سیاست نخست این است كه نخبگان به كشور بازگردند و از توانمندی آنها استفاده شود و راهبرد دوم كه یك روش نوین محسوب می شود بر این اصل استوار است كه از ظرفیت نخبگان بدون آن كه به كشور بازگردند استفاده شود.

یزدانیان ادامه داد : با توجه به تعداد بالای مهاجران ایرانی در خارج از كشور و مشكلات بزرگی كه در زمینه اشتغال در داخل وجود دارد ، بازگشت و اقامت نخبگان به كشور منطقی به نظر نمی رسد و بهتر است راهبرد دوم مبنای بهره مندی از ظرفیت نخبگان به صورت آموزش های مجازی و از راه دور قرار گیرد.

وی تاكید كرد : البته بازگشت چهره های شاخص كه می توانند تكنولوژی را به كشور انتقال دهند جز موارد استثنایی در این حوزه می باشد .

مشاور رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای در بخش دیگری از مصاحبه خود با رادیو گفت و گو ، در خصوص بالا بودن آمار مهاجرت در ایران گفت : پس از انقلاب شاهد خروج گسترده ای از مردم بودیم و پس از آن كم كم شرایط كشور رو به ثبات می رفت كه جنگ تحمیلی آغاز شد و خانواده ها نگران بمباران ها و رفتن فرزندان خود به سربازی بودند ، بنابراین مهاجرت مجددا افزایش یافت.

یزدانیان ادامه داد : در دوران سازندگی ، سرعت خروج نخبگان و به طور كلی مهاجرت از كشور ، كاهش یافت و دفتر جذب نخبگان برای بازگشت دانشجویان و اساتید در وزارت امور خارجه آن زمان تاسیس شد و در جذب نخبگان هم تا حدودی موفق بود اما در سال های بعدی به دلیل اعمال تحریم ها و نامطلوب شدن وضعیت اقتصادی تب مهاجرت داغ شد.

وی به فقدان سازمان متولی در خصوص مهاجرت در كشور اشاره كرد و گفت : در كشوری مانند ایران كه این مسئله به این میزان شیوع پیدا كرده است باید ساختاری وجود داشته باشد كه متولی باشد و آمار صحیحی از مهاجرت ارائه دهد تا بتواند درباره این مسئله چاره جویی كند. در واقع انكار این موضوع كه توسط برخی صورت می گیرد كمكی به حل مشكل نخواهد كرد.

یزدانیان در خاتمه مصاحبه با رادیو گفت و گو با تاكید بر اینكه نباید خود را درباره این موضوع گول بزنیم ، عنوان كرد : متاسفانه مدیرانی در راس كار قرار دارند كه حاضر نیستند از نخبگان استفاده كنند و برخی دیگر از آنها دائما آمارهایی عنوان می كنند كه با واقعیت همخوانی ندارند .

مرتبط با این خبر

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی