صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

رئیس گروه مبارزه با آفات عمومی در سازمان حفظ نباتات گفت: تهدید اولیه برای ایران، ورود ملخ از هند و پاكستان و تهدید دوم حمله مجدد ملخ ها از مناطق بهاره عربستان به ایران از بهمن ماه است.

برنامه "زمین 360 درجه" رادیو گفت و گو با موضوع هجوم ملخ ها به كشور با حضور مهندس علی باب علی رئیس گروه برنامه ریزی و مبارزه با آفات عمومی، ملخ ها و جوندگان مضر كشاورزی سازمان حفظ نباتات كشور روانه آنتن شد.

باب علی با اشاره به پروسه ورود ملخ ها به ایران بیان داشت: این اتفاق خردادماه در مرز بین عمان، یمن و عربستان به وقوع پیوست و دسته جات ملخ صحرایی از اوایل بهمن ماه وارد ایران شدند.

وی با بیان اینكه نسل اول این آفت در اواخر خرداد ماه 97 از مرز همین سه كشور تشكیل شده بود افزود: نسل دوم ملخ ها در این منطقه تغذیه كرد و جمعیتشان زیاد شد تا اینكه اولین دسته جات ملخ صحرایی بهمن 97 به دلیل افزایش بارندگی و دمای مناسب در جنوب ایران به ویژه هرمزگان وارد كشور شدند.

رئیس گروه مبارزه با آفات عمومی، ملخ ها و جوندگان مضر كشاورزی سازمان حفظ نباتات یادآور شد: با توجه به اینكه فائو این آفت را تحت نظر دارد اواخر دی ماه احتمال ورود دسته جات ملخ ها به ایران را هشدار داد و سازمان حفظ نباتات نیز جهت آمادگی لازم، به استان ها اعلام كرد.

این مقام مسئول ادامه داد: سازمان حفظ نباتات طی دو ماه بهمن و اسفند شروع به كنترل آفت كرد، كنترل اولیه در چهار هزار و 500 كیلومتر هكتار تا اوایل سال 98 صورت گرفت اما به یكباره موج بعدی این آفت اوایل اردیبهشت ماه با جمعیت و تراكم بیشتری وارد كشور شد.

باب علی از مبارزه با این آفت در مساحتی به وسع 746 هزار و 637 كیلومتر هكتار سخن گفت و افزود: قطعاً اگر این مبارزه در مناطق كانونی صورت نمی گرفت مبارزه به بالای دو میلیون هكتار هم می رسید.

وی با بیان اینكه تولید مثل ملخ صحرایی به صورت چرخشی در كشورهاست گفت: تولید مثل این ملخ های صحرایی وابسته به شرایط آب و هوایی و از بین كشور آفریقا به عربستان و از عربستان به ایران و هند و پاكستان در چرخش است، از همین رو فائو مناطق تولید مثل ملخ صحرایی را به سه منطقه تابستانه، بهاره و زمستانه تقسیم بندی كرده كه ایران جزو منطقه بهارانه محسوب می شود.

رئیس گروه مبارزه با آفات عمومی، ملخ ها و جوندگان مضر كشاورزی سازمان حفظ نباتات، موثرترین و كاربردی ترین شیوه مبارزه با این آفت را استفاده از سمی معرفی كرد كه نیازی به آب ندارد.

وی همچنین از همكاری سازمان با تعدادی از شركت های داخلی برای ساخت دستگاه سم پاشی سخن گفت و بیان داشت: سازمان حفظ نباتات كشور این دستگاه ها را در اختیار استان ها قرار داد و مبارزه مطلوبی انجام شد.

باب علی با اشاره به وجود 72دستگاه در اختیار سازمان حفظ نباتات و سایر ارگان ها اعم از نظامی و غیرنظامی و حتی كشاورزان و دامدان گفت: سازمان حفظ نباتات برای تامین اعتبار و بودجه با ستاد بحران، سازمان برنامه و بودجه و استانداری ها نامه نگاری و مذاكره كرد و جلسات مختلفی تشكیل داد.

وی یادآور شد: ما برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی مبلغ 30 میلیارد تومان از سازمان برنامه و بودجه درخواست كردیم كه 10 میلیارد تومان آن در مرحله اول و 10 میلیارد تومان دیگر هم در مرحله دوم مبارزه تخصیص داده شد كه بین استانها تقسیم كردیم اما 10 میلیارد تومان سوم تخصیص داده نشد و با كمبود سم و تجهیزات مورد نیاز مواجه شدیم.

رئیس گروه مبارزه با آفات عمومی، ملخ ها و جوندگان مضر كشاورزی سازمان حفظ نباتات بیان داشت: ما همچنان در استان هرمزگان در حال مبارزه با این آفت هستیم و طبق پیش بینی ها، امسال حداقل در 900 هزار هكتار مبارزه خواهیم داشت.

این مقام مسئول در پایان برنامه زمین 360 درجه رادیو گفت وگو عنوان كرد: تهدید اولیه برای ایران، ورود ملخ از هند و پاكستان است، تهدید دوم حمله مجدد ملخ ها از مناطق بهاره عربستان از بهمن ماه و تهدید سوم هجوم ملخ ها از مناطق تولید مثل زمستانه در دریای سرخ، شاخ آفریقا و یمن است و البته تهدید چهارم هم هجوم ملخ های انفرادیِ داخل كشور خودمان پیش بینی می شود.

مرتبط با این خبر

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی