صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

فرشید ایلاتی بیان كرد: افزایش وام مسكن برای اقشار متوسط سیاست درستی نیست زیرا با توجه به هزینه های اقساط، عملا امكان دریافت وام مسكن برای آن ها وجود ندارد.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو در خصوص تمهیدات بانك مركزی برای رونق دادن به بازار مسكن و افزایش سقف وام مسكن از محل اوراق تسهیلات با فرشید ایلاتی كارشناس اقتصاد مسكن به صورت تلفنی گفتگو كرد.

فرشید ایلاتی در آغاز با بیان اینكه باید بررسی كرد افزایش سقف وام مسكن، كدام قشر از جامعه را می خواهد صاحب مسكن كند، گفت: افزایش وام مسكن به معنی افزایش اقساط آن نیز است و این میزان اقساط، بدون شك در توان خیلی از اقشار جامعه نیست.

وی به مبلغ وام مسكن اشاره كرد و افزود: بر اساس اخباری كه منتشر شده است، وام مسكن بین 260 الی 300 میلیون تومان خواهد بود و اگر این ارقام صحیح باشد، اقساط آن بیش از سه میلیون تومان خواهد بود. سه میلیون تومان عدد بزرگی است و بدون شك خیلی از اقشار جامعه نمی توانند اقساط آن را پرداخت كنند و عملا دریافت وام از توان و وسع بسیاری از خانواده ها خارج است.

این كارشناس اقتصاد مسكن تصریح كرد: افزایش وام مسكن برای اقشار متوسط سیاست درستی نیست زیرا با توجه به هزینه های اقساط، عملا امكان دریافت وام مسكن برای آن ها وجود ندارد؛ ضمن اینكه تجربه نشان داده است افزایش وام مسكن نه تنها باعث رونق این بازار نشده است، بلكه سبب ایجاد یك تورم نیز شده است.

وی بیان كرد: اگر در بازار مسكن یك برنامه ریزی ملی و فراتر از وزارت مسكن نداشته باشیم، هیچ وقت نمی توانیم در زمینه مسكن موفق شویم یعنی حاكمیت باید تصمیم بگیرد مسئله مسكن مردم را حل كند و سیاست های یك بام و دو هوایی كه هر روز درباره اقدامی جدید سخن گفته می شود، راه حل بازار مسكن نیست به خصوص آنكه این سیاست ها عملا در حوزه اجرا وارد نمی شوند.

ایلاتی با تاكید بر اینكه باید یك برنامه ریزی طولانی مدت در بخش مسكن انجام شود، عنوان كرد: در این سیاست گذاری باید هم بخش تقاضا و هم بخش عرضه را در بر بگیریم. نمی توان بازار مسكن را از ناحیه تقاضای مسكن تحریك كنیم اما برای بخش عرضه مسكن برنامه ای نداشته باشیم زیرا باعث ایجاد تورم اقتصادی خواهد بود كه نتیجه آن نه تنها ایجاد رونق در بازار مسكن نیست بلكه بسیاری از مالكان، قیمت ملك خود را افزایش می دهند.

این كارشناس اقتصاد مسكن تصریح كرد: افزایش وام مسكن یك سیاست تكراری و البته ناكارآمد است و قطعا باید به سمت سیاست های تولید و عرضه پایدار مسكن حركت كنیم یعنی نظام برنامه ریزی حاكمیت در بخش مسكن باید بلند مدت باشد اما متاسفانه این سیاست ها در چند سال گذشته مورد بی توجهی قرار گرفته است و به همین جهت متاسفانه شاهد توقف عرضه تولید مسكن مهر بودیم. اگر تولید مسكن مهر در بازه 10 ساله ادامه پیدا می كرد، می توانستیم معضل مسكن را حل كنیم.

مرتبط با این خبر

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی