صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

مهدی پورقاضی درباره الزامات ساخت محصولات صنعتی در داخل ایران اظهار كرد: توجه به علم و دانش و پذیرفتن تجربیات جهانی، مهمترین اركان برای ساخت محصولات صنعت در داخل كشور است و در این راستا، باید به شركت های دانش بنیان متكی شویم.

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو در خصوص داخلی سازی تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت با مهندس مهدی پورقاضی عضو كمیسیون صنعت اتاق بازرگانی به صورت تلفنی گفتگو كرد.

مهدی پورقاضی در آغاز با اشاره به بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت برای داخلی سازی تجهیزات صنعت، گفت: این بخشنامه كمك می كند تا بتوانیم عمق ساخت داخل را در محصولات صنعتی افزایش دهیم و تا حدود زیادی جلوی واردات را بگیریم و آن را كاهش دهیم. البته داخلی سازی صنعت، یك سیاست عمومی است و جزو اكتشافات وزارت صنعت نیست و همه كشورهای دنیا تلاش می كنند، سهم محصولات داخلی خودشان را در صنایع افزایش دهند.

وی توجیه اقتصادی را شرط لازم برای داخلی سازی تجهیزات دانست و عنوان كرد: اگر مقدار تولید در بازار اقتصادی نباشد، بهتر است اقدام به داخلی سازی محصولات صنعتی نكنیم و واردات آن را انجام دهیم و یا اینكه اگر فناوری مناسب آن را نداریم، بهتر است واردات صورت بگیرد.

عضو كمیسیون صنعت اتاق بازرگانی به اقدامات مشابه در كشورهای توسعه یافته اشاره كرد و افزود: كشور ژاپن تا مدت ها وارد كننده اتومبیل از آمریكا بود اما تصمیم گرفت خودش اتومبیل بسازد و امروز شاهد هستیم تویوتا و لكسوس و بسیاری از اتومبیل های ژاپنی امروز در بازار هستند. این وضعیت در تایوان و كره جنوبی و باقی كشورهای در حال توسعه اتفاق افتاده است و همه آن ها مسیر داخلی سازی تجهیزات را طی كرده اند و بنابراین، بخشنامه وزارت صمت، یك اكتشاف نیست بلكه این یك سیاست جهانی است.

وی در ادامه تصریح كرد: یكی از اقدامات اشتباهی كه وزارت صمت انجام داده است، ممنوع كردن ورود یكسری از كالاها است در حالی كه در كشورهای توسعه یافته، نیاز اقتصادی و عرضه و تقاضا باعث شود، كالاها وارد نشوند و كشور به سمت تولید داخل حركت كند. البته علت اصلی ممنوعیت واردات ناشی از محدودیت منابع ارزی است؛ در گذشته سیاست این بود كه قیمت ارز را پایین نگاه دارند تا واردات انجام می شد اما محدودیت های ارزی سبب شرایط جدیدی شده كه نتیجه آن، توجه و اهتمام بیشتر برای داخلی سازی محصولات صنعتی است.

پورقاضی درباره الزامات ساخت محصولات صنعتی در داخل ایران اظهار كرد: توجه به علم و دانش و پذیرفتن تجربیات جهانی، مهمترین اركان برای ساخت محصولات صنعتی در داخل كشور است و در این راستا، باید به شركت های دانش بنیان متكی شویم.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند