صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

فاطمه رنجبر گفت: به تصور عده ای، تهران صنایع دستی و یا سوغاتی منحصر به فردی برای گردشگران خارجی ندارد درصورتیكه این تصور اشتباه و ناشی از كمبود اطلاع رسانی است.

برنامه "گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفت و گو با موضوع هنرهای دستی ایرانی اسلامی یا هنرهای وارداتی و با حضور فاطمه رنجبر فرشمی كارشناس و پژوهشگر صنایع دستی به روی آنتن رفت.

رنجبر در ابتدای مطلب اظهار كرد: شاید برخی تصور كنند كه تهران صنایع دستی و یا سوغاتی منحصر به فردی برای گردشگران خارجی ندارد درصورتیكه این تصور اشتباه و ناشی از كمبود اطلاع رسانی است.

وی افزود: اگر سری به اطراف موزه ایران باستان و بازار، به عنوان یكی از اهداف گردشگران خارجی در تهران بزنیم متوجه محصولات با كیفیتی چون شیشه، سفال و سرامیك مخصوص تهران خواهیم شد.

كارشناس صنایع دستی با انتقاد از كم كاری رسانه و نظام آموزشی در تبلیغات و انتقال دانش فرهنگ مصرف صنایع دستی گفت: لیدرهای تورهای گردشگری سوغاتی و محصولات خاص تهران را به گردشگران خارجی معرفی می كنند.

رنجبر با بیان اینكه صنایع دستی ایران از نظر سبقه تاریخی سرآمد و از بزرگ ترین قطب های مطرح دنیاست بیان داشت: اغلب خوانش های تاریخی ما از همین آثار به جای مانده تاریخی صورت گرفته و هم اكنون هم باید حافظ این میراث برای آیندگان باشیم.

كارشناس صنایع دستی مطرح كرد: نظام آموزشی كشور باید نسلها را طوری تربیت كند كه از جنبه شناخت فرهنگی و تاریخی كاملاً پرورش داده شوند.

وی با تأكید بر اینكه كارشناسان صنایع دستی باید با بازار، مواد اولیه و تولیدكنندگان این حوزه آشنا باشند افزود: قیمت مواد اولیه محصولات صنایع دستی به خاطر وضعیت اقتصادی و نوسانات بازار ارز به شدت افزایش یافت لذا هرچه قدر كه تصدی گری دولت در حوزه صنایع دستی كمتر شود شاهد اتفاقات بدتر از این خواهیم بود.

رنجبر اعتبارات برای حوزه نمایشگاه را اسفبار خواند و گفت: متاسفانه حوزه نمایشگاهی هیچ ساز و كار حمایتی از هنرمندان صنایع دستی ندارد و به فكر سودآوری خودش است.

وی با اذعان به ضعف كیفی محصولات صنایع دستی به ویژه در هنرهای كاربردی اظهار كرد: تا زمانی كه صنایع دستی را در قالب هنرهای دستی و كاردستی تصور كنیم و شأن علمی برای آن قائل نباشیم هیچ اتفاقی در ارتقای كیفی محصولات رخ نخواهد داد.

مرتبط با این خبر

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های فرانسه و انگلیس

  • ماهیت سازمان ملل نشان‌دهنده عدم میل و رغبت این نهاد برای حل مشكلان جهان است

  • دشمنان كشورمان، ملت ایران را خار و ذلیل می‌خواهند/ آنها مخالف پیشرفت ایران هستند

  • شعله‌ور شدن اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریكا

  • سریلانكا بستر همكاری‌های گسترده با كشورمان را در اختیار دارد

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم