صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

صبور گفت: در قضیه شیوع كرونا به ظرفیت داروخانه های بخش خصوصی بی توجهی شد و مردم را برای دریافت ماسك به خانه های بهداشت و مراكز دولتی ارجاع دادند.

برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع احتكار، گرانفروشی و تدابیر دستگاه های نظارتی و حضور دكتر آرش محبوبی عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و همچنین دكتر بهمن صبور نائب رئیس انجمن داروسازان تهران از شبكه رادیویی گفت و گو پخش شد.

محبوبی در ابتدای مطلب اظهار داشت: اولین اثر روانی و عكس العمل مردم نسبت به شیوع كرونا در ایران رجوع به داروخانه ها برای تهیه ماسك و تجهیزات پیشگیری از ابتلا به این ویروس بود.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران افزود: ما باید پیش بینی های لازم برای این قضیه را از قبل انجام می دادیم و حداقل ذخیره استراتژیك برای چنین روزهایی را می داشتیم كه البته امیدوارم این ذخیره استراتژیك را داشته باشیم.

وی با اشاره به حمله مصرف كنندگان به عرضه كنندگان ماسك طی این هفته گفت: ما اگر ماسك تقلبی را از یك دستفروش یا مكان فاقد مجوز تهیه كنیم نه تنها از انتقال بیماری پیشگیری نمی كند بلكه ممكن است مردم را گرفتار هم كند لذا حذف شبكه های عرضه كننده تحت نظارت وزارت بهداشت (داروخانه ها) در این قضیه برای جامعه كار بسیار خطرناكی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تصریح كرد: وزارت بهداشت به خاطر افزایش شدید تقاضا و كمبود ماسك مجبور به اتخاذ این سیاست یعنی واگذاری توزیع ماسك به مراكز بهداشت شد كه البته بزودی مشخص خواهد شد كه آیا مراكز بهداشت قدرت توزیع این حجم از ماسك را داشتند یا خیر كه معتقدم چنین توانی ندارند.

محبوبی ادامه داد: متاسفانه هم اكنون كسانی به توزیع ماسك اقدام كردند كه اطمینانی به كیفیت كالای آنها وجود ندارد ضمن اینكه وزارت بهداشت هم داروخانه ها را از عرضه ماسك منع كرده و همین باعث شده كه مردم این موضوع را از چشم همكاران داروسازان ما ببینند درصورتیكه داروسازان در خط مقدم مقابله با كرونا در كنار مردمند و از هیچ خدمتی دریغ نمی كنند.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران همچنین درخصوص توزیع ضدعفونی كننده ها گفت: دقیقاً اتفاقی كه درباره ماسك رخ داد درباره ضدعفونی كننده ها نیز افتاد.

وی در رابطه با گزارشات صدا و سیما از تخلف در تولید محلول های ضدعفونی كننده مبنی بر مخلوط كردن الكل با آب گفت: تخلف در هر صنف و شغلی وجود دارد و هیچ كسی از این قضیه بریء نیست اما الزام تهیه محلول ضدعفونی كننده وجود درصدی از الكل و درصدی از آب است و مخلوط كردن الكل با آب به هیچ عنوان تخلف نیست یعنی الكل 96 درجه و 99 درجه هیچ اثر ضدعفونی كننده ندارند و مردم فقط باید از الكل 65 تا 80 درجه استفاده كنند.

محبوبی عنوان كرد: متاسفانه ما در ساختار وزارت بهداشت با شركت ها برای تهیه الكل مشكل داریم اما این دوران هم می گذرد و مردم فراموش نمی كنند كه چه كسانی كمك كردند.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران گفت: اگر محلول وایتكس به نسبت یك به پنج رقیق شود می تواند ضدعفونی بسیار خوبی باشد، البته مردم توجه كنند كه نباید از این محلول برای سطوح زنده مانند پوست و دست استفاده كنند اما برای لوازم و اشیا و سطوح مختلف می توانند با اطمینان این محلول را مورد استفاده قرار دهند.

وی تأكید كرد: هیچ داروی پیشگیری از كرونا به صورت محلول جوشانده و فرآورده طبیعی و شیمیایی وجود ندارد و مردم گول تبلیغات اینترنتی را نخورند.

همچنین در ادامه این "گفت و گوی اقتصادی"، صبور با بیان اینكه دولت هیچ وقت تمایلی به استفاده از پتانسیل بخش خصوصی در حل مشكلات كشور ندارد، گفت: ما حدود سه هزار داروخانه در استان تهران و دو هزار داروخانه در شهر تهران داریم لذا مشكلی از بابت دسترسی مردم به داروخانه وجود ندارد.

وی افزود: گرچه گردش مالی كالاهای سلامت محور بسیار پایین است و منفعت چندانی هم برای ما ندارد اما در قضیه شیوع كرونا به ظرفیت داروخانه های بخش خصوصی بی توجهی شد و مردم را برای دریافت ماسك به خانه های بهداشت و مراكز دولتی ارجاع دادند.

نائب رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: در هر محله سه چهار داروخانه وجود دارد كه مردم به راحتی خدمات مورد نیازشان را دریافت می كنند اما خود وزارت بهداشت سوم اسفندماه بخشنامه صادر كرد كه "در صورت مشاهده هرگونه فروش، توزیع و عرضه كالا خارج از بخشنامه توسط تولیدكننده، عرضه كننده و داروخانه های كشور موارد پیگرد قانونی دارد و هموطنان می توانند موارد را به تعزیرات گزارش كنند."

این مقام مسئول ادامه داد: به دلیل همین ممنوعیت از ارائه خدمت و سرفه های مشتریان بیمار، جواب تست تعدادی از همكاران داروساز به ویروس كرونا مثبت اعلام شد و متاسفانه گزارشگران صدا و سیما هم ما را كوبیدند و گفتند كه به الكل آب می بندند كه این موضوع تخلف نیست.

صبور با تأكید بر اینكه دولت باید از ظرفیت فارغ التحصیلان این حوزه و داروخانه های بخش خصوصی استفاده كند گفت: متاسفانه مراكز بهداشتی هم ماسك ندارند كه به مردم ارائه كنند.

نائب رئیس انجمن داروسازان تهران با بیان اینكه مصرف ویتامین C برای بهبود و پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا توصیه می شود افزود: ویتامین C برای بیماری كرونا به هیچ عنوان تجویز نمی شود و مایعات و مركبات به اندازه كفایت می كند.

مرتبط با این خبر

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود