صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

جمشیدیان اظهار داشت: حدود پنج درصد از كاربران فضای مجازی مرتكب خطاهای تعمدی در نوشتن می شوند.

برنامه "گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفت و گو با موضوع آفات گفتار نویسی در زبان فارسی و با حضور سلطان مراد جمشیدیان ادبیات پژوه و مدرس دانشگاه به روی آنتن رفت.

جمشیدیان در مصاحبه با رادیو گفت و گو خرد و سخن را دو نمود برتر بیرونی و نهان سرایی مردم بر آفریدگار دانست و گفت: خرد كه جایگاه خودش را دارد اما بحث زبان نسبت به سایر فعالیت های بشری آگاهی افزون تر و همدلی پایدارتری دارد.

وی افزود: تنها درصورتی می توان زبان را گرامی داشت كه از آگاهان، دانایان، سخنوران، سخن شناسان و دغدغه مندان استفاده و زمینه گستردگی این ارزش را فراهم كنیم.

این ادبیات پژوه ادامه داد: رسانه ها اعم از دیداری و شنیداری و گفتاری، مدارس و دانشگاه ها و فضای مجازی باید زبان را به شكل رسا آموزش دهند تا مردم آن را با انگیزه و درست انگاری از ما بپذیرند و علاوه براین، شیوه بیان و نمایش و اندرز و گزارش و نگارش زبان نیز باید زیبا و دلپذیر باشد و كاستی ها را برای مردم آشكار كند.

جمشیدیان همچنین گفت: پایه های فرهنگ و مردم فرهنگی و كشورداران و كرسی داران فرهنگی باید به هر به آفرین و به گزین و به نما و به پرداز پاداش دهند و از آفرینش و نمایش و گزارش و پردازش ناسره جلوگیری كنند البته نه با كیفر و سرزنش و دوراندازی بلكه با پذیرش فراوان سره و ایجاد نیاز و گسترش دسترسی.

وی با اظهار اینكه پنج درصد از كاربران فضای مجازی مرتكب خطاهای تعمدی در نوشتن می شوند تصریح كرد: ما مجموعه آموزش كشور از كتب درسی گرفته تا مدرسان و معلمان چه یاد دانش آموزان داده ایم و چه كیفیتی را مطالبه می كنیم؟!

این ادبیات پژوه یادآور شد: كیفیت متون درسی در گذشته از لحاظ زبانی و محتوایی و فنی عالی بودند اما امروز این دغدغه و این كیفیت به كلی در مدارس رها شده است. چگونه است كه اگر یك كتاب یا مجله و روزنامه و حتی نمایشی یك مورد جزئی ضعف عقیده ای و اجتماعی داشته باشد برخورد و جلوگیری می شود اما فن و هنر را رها كردیم و كسی هم بررسی نمی كند؟!

جمشیدیان با تأكید بر اینكه محاوره و گفتارنویسی باید صحیح انجام شود افزود: من از یك مجری معروف و توانمند ورزشی اشتباه محاوره ای و تكرارهای عجیبی شنیدم و به نظر می رسد وقتی كسی را به كاری می گمارند حتماً باید به حوزه مربوطه مسلط باشد.

وی تأكید كرد: نباید در رسانه ملی اخبار را با زبان محاوره ای بیان كرد و حتی در زیرنویس برنامه های تلویزیونی نیز شاهدیم به همانگونه كه مخاطب پیام داده نمایش داده می شود.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند