نژادی در رادیو گفت وگو با بیان اینکه فرهنگ فرزندآوری ارزش خود را در خانواده از دست داده گفت: شرایط نامناسب خانوادهها از نظر اقتصادی و اجتماعی باعث شده که سن ازدواج افزایش پیدا کند و فرزندآوری هم اهمیتی نداشته باشد.
دکتر اعظم نژادی مدرس دانشگاه و مشاور اجتماعی خانواده با برنامه «بحران خاموش» رادیو گفت وگو پیرامون موضوع تحولات سن ازدواج به گفتگو نشست.
نژادی با بیان اینکه خانواده، معنادهی خود به زندگی را نسبت به گذشته از دست داده گفت: خانوادهی امروزی بیشتر از اینکه به دنبال رشد و کمال و تعالی باشد به دنبال حسرتها و نیازها و آرزوهایش است.
وی افزود: دلیل عدم فرزندآوری به اصل خانواده و رویکرد والدینی برمی گردد که دائما به دنبال آرزوهای خودشان میدوند و چون خودشان هم به این آرزوها نمیرسند از فرزندان مطالبه میکنند.
مشاور اجتماعی خانواده خاطرنشان کرد: وقتی اولویت نخست خانوادهها تخصص و موضوع خیلی خاصی باشد یعنی عملا با سازوکارهای ذهنی فرزند خود بازی میکنند و اهمیت تشکیل خانواده در ذهن فرزندان از بین میرود.
نژادی بر این باور است که به هم ریختگی نقشها و حکمرانی پدر یا مادر و عدم انتقال حس خوب و مطلوب به فرزندان باعث شده که فرزندان انگیزهای برای تشکیل خانواده نداشته باشند و لذا خانواده را محلی برای رشد و تعالی خود نمیدانند.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه مادرها و پدرها از شرایط مادر و پدر بودنشان راضی نیستند گفت: ذهنیت بیشتر افراد به سمت و سویی رفته که خودشان هم میدانند کم کاری و بی مسئولیتی میکنند.
نژادی تصریح کرد: متاسفانه خانواده معاصر بلد نیست که با نزدیکان و خویشاوندان خود ارتباط برقرار کند یعنی به محض اینکه دور هم جمع میشوند به هم برچسب زده و سوء تفاهم پیش میآید و نهایت هم خانواده خودش را کنار میگذارد و غریبهها را به درون خانواده خود راه میدهد.
مشاور اجتماعی خانواده با بیان اینکه فرهنگ فرزندآوری ارزش خود را در خانواده از دست داده گفت: شرایط نامناسب خانوادهها از نظر اقتصادی و اجتماعی باعث شده که سن ازدواج افزایش پیدا کند و فرزندآوری هم اهمیت زیادی برای افراد نداشته باشد.
نژادی به رسالت مهم رسانه ملی در این زمینه اشاره و بیان کرد: رسانه ملی در برنامههای مختلف به قدری در مردم حسرت ایجاد کرده که حتی طبقه کارگران هم با اینکه نان ندارند بخورند اما به موضوعات تجملاتی میپردازند اگرچه رسیدن به رفاه و آسایش بیشتر حق همه طبقات جامعه است.