خیامی در رادیو گفتوگو گفت: متاسفانه گاهی شاهد برخی مصاحبهها و اظهارنظرها از سوی چهرهها و شخصیتهای سیاسی و علمی هستیم که بهرغم اینکه در کار خود جزو برجسته ترین هستند اما در گفتار و استفادهای که از رسانه میگیرند دچار حواشی میشوند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو؛ دکتر عبدالکریم خیامی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با حضور در ویژه برنامه هفته جهانی سواد رسانهای «پایش» در مورد سیاستگذاری در حوزه سواد رسانهای گفت: برای آموزش سواد رسانهای چهار جامعه هدف خانوادهها، فعالین تربیتی، مبلغین و مسئولین تعریف شده است که آموزش دو قشر مبلغین دینی و مسئولین باید در اولویت کار قرار گیرد.
*** آموزهها و توصیههای کتابهای ترجمهای به درد ما نمیخورد
وی با تاکید بر ضرورت بومی سازی محتواهای آموزشی مباحث سواد رسانهای اظهار داشت: فعالان و دغدغه مندان حوزه سواد رسانهای به خصوص آنهایی که در حوزه تدریس فعالیت میکنند باید دقت داشته باشند که برخی از آموزهها و توصیهها که در کتابهای ترجمهای آمده است به کار اقتضائات بومی ما نمیخورد و باید از محتواهای صوتی، تصویری و مکتوب بومی استفاده کنند تا تدریس سواد رسانهای به ضد خودش تبدیل نشود.
خیامی تصریح کرد: در حال حاضر ما در دنیایی هستیم که به آن جهان رسانهای شده میگویند و هیچ شب و روزی نیست که ما رسانهای را نبینیم، نشنویم و مصرف نکنیم و اجمالا سواد رسانهای آمده است که مهارت زیست در جهان رسانهای شده را به ما بیاموزد و گرنه این رسانهها هستند که به شما مستولی خواهند شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: ما اگر ندانیم چگونه با چه ضوابطی باید رسانه را مصرف کنیم آنها بر ما مسلط خواهند شد و ما آسیب میبینیم لذا باید از مجموعه توانمندیها و دانشی که سواد رسانهای به ما میدهد یاد بگیریم از رسانهها چگونه درست استفاده کنیم و از مزایای آنها بهره مند شویم بدون اینکه آسیب ببینیم.
*** سواد رسانهای از سوادهای ضروری در تعاریف یونسکو
وی افزود: امروزه سواد رسانهای توسعه پیدا کرده و در تعاریف بین المللی یونسکو جزء سوادهای ضروری برای همگان محسوب میشود و خوشبخانه در کشور ما نیز از لحاظ کمی و کیفی وضعیت رو به جلویی دارد و هم اکنون علاوه بر وجود صدها مدرس و مربی در حوزه سواد رسانهای، در مقاطع تحصیلی آموزش و پرورش کتاب مخصوص سواد رسانهای تدریس میشود و همه دانش آموزان با این موضوع آشنا خواهند شد.