صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

شنبه تا چهارشنبه از ساعت 21:00 به مدت 60 دقیقه

غلامرضا شقاقی با بیان اینکه شیرین سازی آب دریا عمدتا برای تامین آب شرب استفاده می شود، گفت: در دنیا شیرین سازی یا نمک زدایی آب دریا نه برای مصارف کشاورزی بلکه عمدتا برای مصارف بخش خانگی و یا صنعتی استفاده می شود.

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع شیرین سازی آب دریا از تئوری تا واقعیت و با حضور دکتر بنفشه زهرایی دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی و مهندس غلامرضا شقاقی رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت روانه آنتن شد.

بنفشه زهرایی با اشاره به کارگروه سازگاری با کم آبی گفت: این کارگروه در اسفند سال گذشته تشکیل شد و ساختار آن در سه سطح شکل گرفته است. سطح ملی که وزرا و روسای سازمان ها از جمله رئیس سازمان هواشناسی در آن حضور دارند. کمیته تخصصی در ذیل این کارگروه در سطح معاونین وزارت تشکیل شده است و در استان ها نیز کارگروه های استانی سازگاری با کم آبی به ریاست استانداران و با حضور روسای سازمان های مربوطه تشکیل می شود.

وی افزود: هدف کارگروه مبارزه با کم آبی این است که مقداری از سطح استان ها، برنامه های سازگاری با کم آبی استان ها ابتدا در همان سطح استانی و سپس سطح ملی بررسی شود تا استان ها بتوانند خودشان را با کم آبی موجود ساز و گار کنند. بنابراین هدف این کارگروه این است که مصارف آب کاهش پیدا کند تا به سطحی برسد که بتوان آب را در استان ها تامین شود.

وی درباره اهداف این کارگروه بیان کرد: نگاه کارگروه سازگاری با کم آبی عمدتا به جای افزایش ظرفیت تامین آب بیشتر، کاهش مصارف موجود برای ساز گاری با کم آبی است. علت دیگر تشکیل این کارگروه آن است که آب یک مسئله فرا بخشی است و در یک وزارت خانه نمی تواند مدیریت شود و این مهم مورد توجه بوده است.

در ادامه غلامرضا شقاقی در گفتگو با رادیو گفت و گو با بیان اینکه شیرین سازی آب دریا عمدتا برای تامین آب شرب استفاده می شود، گفت: در دنیا شیرین سازی یا نمک زدایی آب دریا نه برای مصارف کشاورزی بلکه عمدتا برای مصارف بخش خانگی و یا صنعتی استفاده می شود.

وی افزود: در ایران استاندارد ملی برای شیرین سازی آب تدوین شده است و ویژگی هایی که آب برای انجام عمل نمک زدایی داشته باشد را مشخص کرده است. بر خلاف استانداردهای معمول آب آشامیدنی در آب نمک زدایی شده، حداقل ها را نیز داریم زیرا یکی از نگرانی های ما این است که این املاح، آب را پایین بیاورد در حالی که این املاح بسیار برای سلامت انسان مفید هستند و اگر آب را فاقد املاح کنیم، می تواند در درازمدت در سلامتی انسان تاثیر گذار باشد.

رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت بیان کرد: شیرین سزای آب در تمام دنیا به عنوان یکی از منابع مصرفی آب مورد قبول است اما اینکه چگونه به آن برسیم، اهمیت زیادی دارد. حقیقت آن است استفاده از آب شیرین کن باید راه حل آخر باشد یعنی نخست باید منابع فعلی آب را مدیریت کنیم و استفاده مجدد از فاضلاب ها در دستور کار قرار دهیم و اگر نیاز وجود داشت، می توانیم از آب شیرین کن ها استفاده کنیم.

مرتبط با این خبر