اعطا در رادیو گفتوگو عنوان کرد: اگر در تهران زلزله به شدت بیشتر از 7 ریشتر بیاید در 72 ساعت اولیه 3 میلیون نفر جان خود را از دست میدهند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو؛ دکتر علی اعطا عضو دوره پنجم شورای شهر تهران با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی » در مورد آسیب شناسی و راه حلهای احیا بافتهای فرسوده گفت: براساس آمار میزان بافت فرسوده شهر تهران 4 هزار و 500هکتار است که با توجه به سه معیار ناپایداری و ایمنی مساحت بافت فرسوده تهران 14 هزار هکتار میشود و چون تراکم جمعیت در بافتهای فرسوده 3 برابر میانگین است خطر را مضاعف میکند.
وی افزود: سه معیار شورای عالی شهرسازی مصوب سال 84 و 85 در مناطقی که خطر پذیری بالا است صورت مسئله را به گونهای تغییر میدهد که با واقعیت عریان مسئله به لحاظ خطری که جان شهروندان را تهدید میکند مواجه نشویم.
عضو دوره پنجم شورای شهر تهران بیان داشت: در بحث خطر پذیری، شهرهای مختلف به 4 رده کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد تقسیم میشوند و تهران و تبریز جزو شهرهای با خطرپذیری زیاد هستند و شهرهایی مثل یزد و اهواز در دسته بندی خطر پذیری متوسط و شهر ماهشهر در دسته خطر پذیری کم دسته بندی میشوند.
اعطا تصریح کرد: طبیعی است که نحوه مواجهه ما با موضوع بافت فرسوده در شهرهایی مانند تهران و تبریز با خطر پذیری بالا و با شهرهایی مثل اراک، یزد و اهواز که خطرپذیری متوسط دارند باید متفاوت باشد.
***طرح تفصیلی مانع نوسازی بافت فرسوده توسط خود مردم
اعطا ادامه داد: طرح تفصیلی مانع نوسازی بافت فرسوده توسط خود مردم است و اگر بازنگری معنا داری در بحث طرح تفصیلی انجام شود و مسئله پارکینگ را حل کنیم نوسازی بافتهای فرسوده توسط خود مالکین سرعت خواهد گرفت.
عضو دوره پنجم شورای شهر تهران ادامه داد: موضوع بافتهای فرسوده پدیده چند وجهی است و بخشی از آن مسائل کالبدی، بخشی مسائل اجتماعی، زیست محیطی و بخش مهمی هم مسائل اقتصادی است که با هر رویکردی سراغ موضوع بافتهای فرسوده برویم این ابعاد مختلف را نمیتوان نادیده گرفت و هر راه حلی پیشنهاد شود با مجموعهای از عوارض و تبعات در حوزههای مختلف مواجه خواهیم بود.
*** هماهنگی نهادی و مدیریت همکارانه، نوسازی بافتهای فرسوده را تسریع میکند
در ادامه نیز مهندس علی خانی، معاون برنامه ریزی و توسعه سازمان نوسازی شهر تهران با تاکید بر اینکه هماهنگی نهادی و مدیریت همکارانه نوسازی بافتهای فرسوده را تسریع میکند بیان داشت: دستگاههای زیادی متولی موضوع نوسازی بافتهای فرسوده هستند و هماهنگی بین آنها و حضور موثر و واقعی دستگاهها به منظور نوسازی بافتهای فرسوده موضوع مهمی است که میتواند در صورت تحقق فرآیند احیاء، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده را تسریع کند.
وی با بیان اینکه اقدامات در مورد بافتهای فرسوده سابقه طولانی ندارد و به برنامه چهارم توسعه و سال 85 که این بافتها معرفی شدند برمیگردد بیان داشت: وزارت خانههایی مانند نیرو، نفت و بسیاری از نهادها و بخشها در نوسازی بافتهای فرسوده نقش دارند که پای کار آوردن آنها به صورت واقعی از چالشهای اساسی حوزه نوسازی بافتهای فرسوده میباشد.
علی خانی ادامه داد: ناکافی بودن منابع برای نوسازی یکی دیگر از چالشهای موجود در حوزه نوسازی بافتهای فرسوده است که غیر از هماهنگیهای نهادی و مدیریت همکارانه باید در بودجههای سالانه منابع برای برنامه نوسازی بافتها مشخص شود.