عباسی در رادیو گفتوگو عنوان کرد: برای جلوگیری از تشدید گرد و غبار یکی از مسائل اساسی که باید به آن توجه کنیم بحث مدیریت منابع آب است که متاسفانه در سالیان گذشته به درستی مدیریت نشده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو؛ دکتر علیرضا عباسی، عضو کمیسیون آب و منابع طبیعی مجلس در گفتگوی تلفنی با برنامه «گفتگوی اجتماعی » در مورد عوامل موثر بر کانونهای بحران داخلی گرد و غبار گفت: اگر پرداخت حقابه رودخانهها و تالابهایی که در کشور وجود دارد رعایت نشود و حقابه آنها در جای دیگر مصرف شود، مطمئنا با خشکی این مجموعهها مواجه میشویم که خشک شدن این مجموعهها، منجر به ایجاد کانون ریز گرد خواهد شد بنابراین حق و حقوق مسائل زیست محیطی باید در نظر گرفته شود.
وی افزود: در جلسات کمیسیون آب و منابع طبیعی مجلس یکی از مسائلی که مورد توجه قرار میگیرد حق آبههای رودخانهها و تلابهای مورد نظر و چگونگی مدیریت منابع آبی است.
عباسی ادامه داد به طور مثال در مورد انتقال آبی که اکنون از استان البرز به سمت تهران انجام میشود مباحثی انجام شده که این انتقال آب از طریق رودخانه کرج باشد چرا که اگر از سمت تونل باشد رودخانه را خشک میکند و به این ترتیب یکی از جادههای گردشگری دنیا تبدیل به کانون ریز گرد میشود.
عدم وجود بهره وری مناسب در کشاورزی و آب
عضو کمیسیون آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه متاسفانه در کشور ما در دو موضوع کشاورزی و آب بهره وری درست و مناسبی وجود ندارد بر ضرورت آموزش این مهم و استفاده از مشارکت مردمی تاکید کرد و بیان داشت: کشاورز ما میبایست مسئولیت اجتماعی در برابر آبی که برداشت میکند و محصولی که کشت میکند داشته باشد.
وی اظهار داشت: تلاش مجلس بر این است که در برنامه هفتم توسعه در مجلس خلاهایی که در حوزه قانون گذاری وجود دارد را برطرف کند و در مواردی که قانون وجود دارد ولی به درستی اجرا نمیشود نظارت انجام گیرد تا قوانین موجود به درستی اجرا شوند.
عباسی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد برداشتهای بی رویهای که در استان البرز انجام میگیرد بیان داشت: اگر در استان البرز به جای آبیاری غرق آبی آبیاری قطرهای را جایگزین کنیم 10 برابر بیشتر عملکرد و مصرف کمتر آب را میتوانیم داشته باشیم و بخشی از برداشتهای بی رویه آبی که در استان وجود دارد را کاهش دهیم.
باید ضریب تاثیر دانش را در کشاورزی افزایش دهیم
وی با بیان اینکه استان البرز چهار دهم درصد وسعت کشور و 3 میلیون نفرجمعیت دارد که این نسبت با توجه به وسعت جغرافیایی کمی که دارد تراکم جمعیتی بالایی است و اذعان داشت: یکی از مزیتهایی که در استان البرز وجود دارد، فعالیت موسسات تحقیقاتی و مراکز علم و فناوری زیادی است که با استفاده از دانش آنها میتوان اقدامات پیشگیرانه مناسبی را اجرایی کرد.
عضو کمیسیون آب و منابع طبیعی مجلس با تاکید بر اینکه باید ضریب تاثیر دانش را در کشاورزی افزایش دهیم بیان داشت: با استفاده از دانش موجود میتوان بهره وری کشاورزی را در وسعت جغرافیایی که وجود دارد افزایش دهیم.