عسکری در رادیو گفتوگو عنوان کرد: دستگاههای اجرایی متولی در برخورد با حفر چاههای غیر مجاز در جایی که به استناد قانون میبایست برخوردهای قانونی انجام میدانند متاسفانه این کار را به درستی انجام ندادهاند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو؛ دکتر محمد جواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگوی تلفنی با برنامه «گفتگوی اجتماعی » در مورد علل و عوامل فرونشست زمین گفت: عمده برداشتهای بی رویه آب از سفرههای زیر زمینی مربوط به چاههای غیر مجاز است که نحوه برخورد و جلوگیری از حفر این چاهها در قانون آمده است ولی متاسفانه دستگاههای متولی در این بخش در انجام وظیفه خود خوب ایفای نقش نکردهاند و در جایی که به استناد قانون میبایست برخوردهای قانونی انجام میدانند متاسفانه انجام نشده است.
وی افزود: کمیسیون کشاورزی مجلس به جد پیگیر این موضوع بوده و بالغ بر 100 پرونده را در این بحث تشکیل داده و پیگیری میکند.
عسکری تصریح کرد: کمیسیون آب مجلس نیز در بازدیدهای استانی خود در راستای وظیفه نظارتی خود دستگاههایی که به وظایف خود عمل نکردهاند و به نوعی ترک فعل در انجام وظایف داشتهاند را به قوه قضاییه معرفی میکند.
***بی تدبیری در برداشت و استحصال آبهای زیرزمینی در سالهای پس از انقلاب
وی اظهار داشت: در بعد از انقلاب اسلامی کارشناسان و تولید کنندگان در حوزه استحصال آب از سفرههای زیر زمینی و دشتها دقت نکردهاند و بی تدبیریهایی در این حوزه انجام شده که موجب شده است، وضعیت کنونی بسیاری از دشتهای ما از مرحله بحران عبور کند که متاسفانه وقتی بافت اسفنجی سفرههای زیر زمینی دچار بحران شود تا کنون هیچ علمی قادر به احیا، اصلاح و بازسازی آن نبوده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه در بیان اقدامات قانونی صورت گرفته در حوزه کاهش استفاده از منابع آبهای زیرزمینی بیان داشت: در بحث اصلاح الگوی کشت کمیسیون کشاورزی دولت را مکلف به اجرا و عملیاتی کردن این قانون نموده است.
وی ادامه داد: تخصیص یارانه برای انتقال و استفاده آب در آبیاری تحت فشار و گلخانهای بخش کشاورزی و پیگیری اجرای کشت فراسرزمینی به عنوان یک نیاز جدی به طوری که اشتغال تولید کنندگان آسیب نبیند نیز از دیگر موارد است.
عسکری با تاکید بر اینکه دو عامل مهم تولید آب و خاک است که باید این دو عامل حفاظت و حراست شود بیان داشت: در قالب طرح امنیت غذایی نیز نحوه استفاده از آبهای زیر زمینی، دادن وامهایی با بهره کم و دارای تنفس برای انتقال آب و مصرف در بخش کشاورزی نیز دیده شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: انتقال آب دریا به عنوان نقشه راه نیز در برنامهها قرار گرفته که با اولویت استانهای ساحلی در حال حاضر در حال اجرا است.