مدیر موسسه ویراستاران حرفهای پارسه وجود یک نهاد قدرتمند مالی را برای پاسداشت زبان فارسی ضروری خواند و تأکیدکرد: اگر بودجه ترویج و پاسداشت زبان فارسی کم است طبیعتاً سازمانهای متولی باید از مجلس و دیگر دستگاههای ذیربط مطالبه کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو، دکتر مهدی صالحی مدیر موسسه ویراستاران حرفهای پارسه به مناسبت بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و موضوع پاسداشت زبان فارسی با برنامه «گفتگوی فرهنگی» مصاحبه تلفنی کرد.
صالحی گفت: برخی مسئولان در حوزه زبان فارسی، اعتقادی به کار بیرون از سازمان و اداره خودشان ندارند و حتی حاضر نیستند با نهادهای خصوصی سر یک میز بنشینند و حرف بزنند.
وی افزود: ویرایش در این مملکت یک کار دست پایینی بوده و هست و کسی هم به آن اعتنا نمیکرد اما ما جایگاه این حرفه را ارتقا دادیم حتی برای آن سازمان مردم نهاد راه اندازی کردیم و با همه سازمانها از جمله فرهنگستان هم حرف زدیم اما دوستان تمایلی به شنیدن حرفها و همکاری با بخش خصوصی ندارند.
مدیر موسسه ویراستاران حرفهای پارسه با بیان اینکه مقام معظم رهبری پشتیبان زبان فارسی هستند گفت: متاسفانه سازمانها نسبت به وظایف خود و بودجهای که دریافت میکنند (که البته خیلی هم ناچیز است) کار جدی انجام نمیدهند.
صالحی در ادامه وجود یک نهاد قدرتمند مالی و جذب حمایتهای مردمی و نهادهای علمی را در این حوزه ضروری برشمرد و تأکیدکرد: اگر بودجه ترویج و پاسداشت زبان فارسی کم است طبیعتاً سازمانهای متولی باید مجلس و دیگر دستگاههای ذیربط را درگیر و از آنها مطالبه کنند.
وی افزود: بنیاد سعدی در دوره ریاست جمهوری قبلی تهدید به تعطیلی و قطع بودجه شده بود و البته بماند که خود این بنیاد باید درآمدزا هم باشد تا از نهادهای فرهنگی دیگر هم حمایت مالی کند.
مدیر موسسه ویراستاران حرفهای پارسه در مصاحبه با رادیو گفت وگو بر لزوم استفاده از ظرفیت نهادهای علمی و مردمی در این حوزه تأکید و تصریح کرد: متاسفانه انجمنهای علمی هنوز جایگاهی در فرهنگستان و بنیاد سعدی ندارند.
صالحی گفت: متاسفانه با وجود رهنمودها و همه تأکیدات اما معمولاً نهادهای متولی در این حوزه راه خودشان را میروند و نقد درونی را هم نمیپذیرند.
مدیر موسسه ویراستاران حرفهای پارسه اظهارکرد: مردم ما یعنی کسانی که توان و امکانی دارند باید از این حوزه حمایت کنند و تمام کشورهایی که ایرانیان در آن هستند هم به نوعی از تقویت زبان فارسی حمایت مادی و معنوی میکنند.
صالحی نبود نهاد مردمی در خارج از کشور برای گسترش زبان فارسی را یک فاجعه خواند و از ایرانیان علاقمند و متعصب به زبان فارسی که تمکن مالی دارند تقاضاکرد که برای حمایت از زبان فارسی اقدام کنند.