مدرس حوزه و دانشگاه گفت: اولین اصل تربیتی حضرت فاطمه (س) تنظیم محبت و دومین اصل تنظیم شخصیت بود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، دکتر راضیه هژبر عراقی مدرس حوزه و دانشگاه با برنامه «گفتگوی فرهنگی» در مورد ارتقاء شاخصهای فرهنگی جامعه با معرفی ویژگیهای حضرت فاطمه (س) مصاحبه کرد.
هژبر عراقی حضرت فاطمه (س) را الگوی تمام بشریت و نه تنها بانوان دانست و گفت: وقتی خداوند ایشان را برای آدمیان الگو قرار میدهند، باید به ابعاد شخصیتی ایشان توجه و از آن الگوبرداری کرد.
وی با تاکید بر الگوبرداری از حضرت فاطمه (س) در امر تربیت فرزندان افزود: تربیت به خانوادهها مربوط میشود چرا که اولین اجتماع آنهاست به همین دلیل خانواده اساسی ترین رکن است؛ مکتب اسلام و اهل بیت، اصلی ترین مسئله را تربیت و مهمترین کانون آن را خانواده میدانند.
این مدرس حوزه و دانشگاه تشریح کرد: تنظیم محبت، اولین و اصلی ترین روش تربیتی حضرت فاطمه (س) برای فرزندان خود بود؛ مشکل اساسی امروز جامعه ما این است که در خانواده و حتی اجتماع نمیتوان محبت را تنظیم کرد و دچار افراط و تفریط میشویم که موجب تضغیف فرزندان میشود.
هژبر عراقی با بیان اینکه امروزه خانوادهها محبت را در برآورده کردن نیازهای مادی فرزندان تنظیم میکنند اظهار کرد: اصل، برآورده کردن نیازهای عاطفی است که بسیار مهم است اما اکثر خانوادهها از آن غافل شدهاند.
وی همچنین ضمن تاکید بر برقراری پیوند کلامی مناسب با فرزندان بیان کرد: با الگوگیری از حضرت فاطمه (س)، حس مسئولیت پذیری، اعتماد به نفس و عزت نفس در فرزندان افزایش مییابد؛ لذا برای جلوگیری از انواع لغزشها و آسیبهای روحی فرزندان باید الگو حضرت فاطمه (س) را پیاده کنیم.
این مدرس در مصاحبه با رادیو گفت و گو با بیان اینکه پیامبر(ص) انسانی از جنس مردم و مانند آنها بودند یادآور شد: تاثیری که خانوادهها روی فرزندان میگذارد، بسیار بیشتر از محیط است.
هژبر عراقی تنظیم شخصیت را دومین اصل تربیتی حضرت فاطمه (س) عنوان کرد و گفت: ایشان در تنظیم شخصیت، معرفت، تقوا و مجاهدت را در فرزندان تقویت کردند.
وی در خاتمه با تاکید بر انتخاب روش صحیح برای تربیت و نه امکانات بیان کرد: ارزش فرد در نزد خداوند به اعمال و رفتار اوست.