یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: طرح FTAF ،یک کارگروه ویژه مالی است که کاملا به لحاظ سیاسی و اقتصادی برای نظام برانداز است. با چنین رویکردی، تصمیمگیران و تصمیمسازان کشور به طور ناخواسته در خدمت نفوذ قرار میگیرند.
برنامه"گفتوگوی سیاسی" با موضوع(ابعاد پیچیده نفوذ سیاسی و اقتصادی و ضرورت هوشیاری حوزه تصمیمسازی) با حضور دکتر علی زارعینجفدری، تحلیلگر مسایل سیاسی روانه آنتن شبکه رادیوگفتوگو شد.
علی زارعی نجفدری در مصاحبه در رادیوگفتوگو بیان کرد: در بحث نفوذ دو مساله مطرح است، یکی استراتژی نفوذ که مواجه نظام سلطه با انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است و دیگری نفوذ استراتژیک. زیرا هر نفوذی، نفوذ استراتژیک نیست و نفوذ استراتژیک نفوذ جریانی و سیستمی است، وقتی سخن از نفوذ استراتژیک به میان میآید، نفوذ پروژهای نیست بلکه منظور نفوذ پروسهای است.
وی افزود: نفوذ استراتژیک، یک نفوذ دنبالهدار است و برای مقطع خاصی نیست. شاید به خاطر آن است پس از سه دهه هنوز نظام سلطه در همین استراتژی به سر میبرد. در ابتدا مساله نفوذ نظامی مطرح بود، همه در مقابل آن بسیار محکم ایستادند. بعد از شکست رویکرد نظامی، نظام سلطه تغییر استراتژی داد و از رویکرد نظامی به نفوذ استراتژیک روی آورد که شاید خیلیها متوجه نشدند. در اوایل دهه دوم وقتی تغییر استراتژی دشمن اتفاق افتاد، مقام معظم رهبری با آن تیزبینی و نگاه حکیمانه خاص خودشان، هشدار میدهند که متاسفانه چندان به این هشدارها توجه جدی نشد.
تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: شاکله نفوذ جریانی بر اساس نفوذ فکری و فرهنگی است که اگر بخواهیم به صورت موردی به آن بپردازیم، نفوذ فکری و فرهنگی از بحث حلقه کیان آغاز شد. جدا از افرادی که در این قضیه درگیر بودند، نوع حرکت، تفکر، بینش، مبارزه، مواجه با مسائل فکری، فرهنگی جامعه از سوی حلقه کیان هیچ رقابتی با انقلاب و پیام آن نداشت بلکه نقطه تقابل داشت. اما رندی خاصی که در این زمینه به کار برده شد، نوع استخدام کلمات، ادبیات و مباحثی که در حلقه کیان مطرح میشد، به گونهای بود که انگار با انقلاب قرابت و نزدیک دارد.
علی زارعی نجفدری گفت: در حالی ریشه اصلی و نظام و منظومه فکری حلقه کیان با لیبرالیزم خارج از نظام انقلاب بود. لذا اگر بخواهیم به صورت موردی نام ببریم، مورد عینی نفوذ فکری، فرهنگی یا جریانی را در بعد از جنگ در حلقه کیان میبینیم. اما در نفوذ سیستمی بحث نخبگان نیز مطرح است و این نفوذ در عرصههای تصمیمگیری و تصمیمسازی قابل تصور است. گاه سیستم تصمیمگیری و تصمیمسازی در خدمت نفوذ قرار میگیرد، بدون اینکه خودش بخواهد یا حتی متوجه باشد.
وی افزود: لذا آنچه که اهمیت مضاعف در مساله نفوذ دارد، ناخواسته قرار گرفتن در خدمت نفوذ است. در این میان آنچه که مغفول مانده و باید بر آن قدری کار کرد، چگونگی قرار گرفتن سیستمهای تصمیمسازی و تصمیمگیری در خدمت نفوذ است بدون اینکه متوجه باشند؟ در این رابطه میتوان به سند 2030 یونسکو اشاره کرد، این سند محتوایی که دارد که قریب به اتفاق تصمیمگیران و تصمیمسازان ما با آن موافق نیستند. اما این سند با همه پَلشتیهایی که دارد، در کشور رونمایی میشود و وزیرآموزش و پرورش کشور از رونمایی آن خوشحال است!
تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: به اعتقاد من وزیرآموزش و پرورش نمیداند که چه میکند. با سند 2030 آموزش پرورش کشور اسلامی و انقلابی در خدمت نفوذ قرار میگیرد. مورد دیگری که میتواند به نفوذ سیستمی منجر شود، کنوانسیون پالرموست، اگر این کنوانسیون را حلاجی کنیم، خواهیم دید که با اساس انقلاب اسلامی منافات دارد. اما این کنوانسیون در مجلس شورای اسلامی تصویب میشود! این کنوانسیونی که در مجلس تصویب شده، تنها با توسل به نفوذ مقدور است، زیرا اساس این کنوانسیون بر نفوذ است.
علی زارعی نجفدری بیان کرد: مورد دیگر در رابطه با FTAF ،کارگروه ویژه مالی است کاملا به لحاظ سیاسی و اقتصادی برای نظام برانداز است. با چنین رویکردی، تصمیمگیران و تصمیمسازان کشور به طور ناخواسته در خدمت نفوذ قرار میگیرند. لذا بر اساس سخنان رهبر انقلاب لازم است با بصیرت و بینش بیشتری وارد قضایا بشویم تا مانع از نفوذ نظام سلطه در سطح تصمیمگیری و تصمیمسازی کشور شویم.