کارشناس مسائل سیاسی گفت: افرادی که متاسفانه پستهای مهمی دوران جنگ داشتند و مدعی میانهروی و اعتدال بودند، دیپلماسی پنهانی را بدون اطلاع امامخمینی(ره) برای تماس با آمریکا ایجاد کردند.
برنامه "گفتوگوی سیاسی" با موضوع(بررسی ماهیت دشمنی آمریکا با ملت ایران از کودتای 28 مرداد تا خروج از برجام حسینی در بازیابی هویت انقلابی) با حضور دکترکامران غضنفری، کارشناس مسائل سیاسی و تاریخ معاصر روانه آنتن شبکه رادیوگفتوگو شد.
کامران غضنفری در مصاحبه با رادیوگفتوگو عنوان کرد: نقطه برجسته دشمنی آمریکا با ملت ایران به جریان ملی شدن صنعت نفت برمیگردد، آمریکا به اتفاق انگلیس طرح کودتایی را سازماندهی و اجرا کردند و دولت بر سرکار را کنار گذاشتند به جای آن دولت فضل ا... زاهدی را بر سر کار آوردند و شاه که از کشور فرار کرده بود، دوباره به کشور برگرداندند. در نتیجه نهضت ملی مردم ایران سرکوب شد و دوباره کنسرسیوم نفتی را تشکیل دادند که غارت منابع نفتی ایران را تا پیروزی انقلاب اسلامی در پی داشت.
وی افزود: این برهه را میتوانیم شروع تشدید تخاصمات آمریکا با ملت ایران در نظر بگیریم که از اینجا آمریکا دشمنی خودش را با ملت ایران در سطح گستردهای شروع میکند و از یک حکومت مستبد، دیکتاتور و خونریز به مدت 25 سال به همه شکل حمایت کرد. ضمن اینکه علاوه بر غارت منابع نفتی ایران، بهره برداری وسیع از خاک ایران به شکل نظامی و اطاعاتی انجام داد و همکاریهای وسیعی نیز با ساواک داشت. در کلیه شکنجهها، بازجوییهای ساواک از نیروهای انقلاب نقش فعال ایفا کرد.
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: به عبارتی آمریکا پس از کودتای 28 مرداد در ایران همهکاره است تا زمانی که انقلاب اسلامی رخ میدهد. آمریکا در ایران به لحاظ سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اقتصادی و نظامی حضور پررنگی در ایران دارد تا اینکه انقلاب به وقوع پیوست و آمریکا اصلیترین متحدش را در منطقه غرب آسیا از دست داد، برای همین به منافع آمریکا ضربه سنگینی وارد شد و برای جبران ضربه سنگینی که از انقلاب اسلامی دریافت کرد، همه سعی و تلاشش را میکند تا بتواند این حکومت را از بین ببرد و سرنگون کند.
کامران غضنفری گفت: در همه طرحها و نقشههایی که دولت آمریکا پس از پیروزی انقلاباسلامی علیه جمهوریاسلامی طراحی و به اجرا گذاشته، در طرحها و نقشههایی که به تنهایی خواسته وارد عمل شود، میتوان گفت که در اغلب موارد با شکست مواجه شده است. به عبارتی وقتی آمریکا را به شکل عریان و قدرت استکباری آن در جلوی خودمان میبینیم، طبعا همه مردم در مقابل آن میایستند. لذا آنها نمیتوانند به اهداف شوم خودشان برسند.
وی افزود: اما در طرحها و نقشههایی که آمریکاییها غیر از قدرت خودشان بر افرادی، جناحها یا دستهها در داخل کشور نیز سرمایهگذاری کردند، گاهی توانستند صدمات یا ضرباتی بر ما وارد کنند. به طوری که وقتی جنگ تحمیلی علیه ایران را توسط صدام آغاز و خودشان نیز به همه شکل از صدام پشتیبانی کردند. اگر ما تنها با قوای نظامی صدام و پشتیبانانش مواجه بودیم با وجود آنکه همه جبهه کفر علیه ما متحد شده بودند، اما از پس همه آنها برمیآمدیم به شرطی که یک عده در داخل از پشت خنجر نزنند. متاسفانه به دلیل آنکه یک عده در داخل با دشمن همکاری میکردند در جنگ تحمیلی ضربات بسیاری خوردیم.
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: در همان دوران جنگ، آمریکاییها یک شبکه جاسوسی را در داخل ایران هدایت کردند که بعدها وزارت اطلاعات در اواخر سال 67 آن را کشف و دستگیر کرد. همچنین منافقینی که در داخل کشور حضور داشتند و به شبکه سیا وصل بودند و اطاعات را از طریق سیا به صدام میرساندند. از طرفی افرادی دیگری نیز که مدعی میانهروی و اعتدال بودند و متاسفانه پستهای مهمی در همان دوران داشتند و یک دیپلماسی پنهانی را بدون اطلاع و اجازه امام خمینی(ره) را برای ارتباطگیری و تماس با آمریکا هدایت میکردند. در یک نمونه مجله تایم در اواخر مهر سال 1366 در گزاشی مدعی شد برخی مسئولان ایرانی برای مقامات آمریکایی پیغام فرستادند که شما درگیریها را در خلیجفارس متوقف کنید تا ما شرایطی ایجاد کنیم تا امام مجبور شود قطعنامه 598 را بپذیرد.