پژوهشگر مسائل سیاسی گفت: عربستان و متحدانش سعی میکنند جنگ را به شکل آبرومندانه تمام کنند، به طوری که آنها رسما معترف شدند تنها میخواهند جنگ را به نحوی تمام کنند که فقط حیثتی خود را حفظ کنند.
برنامه "گفتوگوی سیاسی" با موضوع (بررسی و تحلیل ابعاد حمله ده فروند پهپاد یمنی به پالایشگاه آرامکو عربستان و اهمیت و تبعات آن) با حضور یاسر شامانی، پژوهشگر مسائل سیاسی روانه آنتن شبکه رادیوگفتوگو شد.
یاسر شامانی در مصاحبه با رادیوگفتوگو اظهار کرد: عربستان در جنگ یمن بر این اندیشه بود که جنگ را چند ماهه تمام کند و به جنگ پایان دهد، اما مقاومت مردم یمن، نیروهای مقاومت و انصارا... باعث شدند عربستان شکست بخورد. با اینکه ائتلاف عربی به وجود آوردند، ارتش عربی را شکل دادند و نیرو از کشورهای آفریقایی و بلکواتر گرفتند، اما با این حال نتوانستند نتیجه بگیرند، چون قومیت و جنس مردم یمن با بقیه مردم آن نواحی متفاوت بود.
وی افزود: مردم یمن، مردمی جنگجو و جسورند، مردمی که توان رزم بالایی داشتند و قانع بودند، فقر مردم یمن که باعث شکلگیری فرهنگ مصرف در میان آنها شده بود، باعث پایین آمدن سطح توقع آنها شده تا بتوانند در بلندمدت با کمترین امکانات بجنگند. زمانی بازی جنگ در یمن تغییر پیدا کرد و قاعده آن عوض شد که نیروهای یمنی تجهیزات جدیدی را به دست آوردند به طوری که تا پیش از آن جنگ با ادوات سبک بود، اما اخیرا یمن دو برگ برنده را رو کرد، نخست موشکهای یمن است که سال گذشته و امسال پایگاهها و فرودگاههای عربستان را مورد حمله قرار داد.
پژوهشگر مسائل سیاسی ادامه داد: برگ برنده دوم که جدیدا رو کرد و تقریبا میتوان گفت در حال تغییر بازی از سوی یمن است، پهپادهاست. با رو کردن این دو برگ یمن توانست این مساله را به عربستان و هم پیمانان داخلی و خارجیاش ثابت کند که یمن به آسانی قابل تصرف نیست. هر چند عربستان در جنگ با یمن از سه گروه اقوام یمنی، کشورهای منطقهای که امارات و عربستان در راس آنها هستند و سوم کشورهای فرامنطقهای که از این جنگ سود می برند، یعنی آمریکا، اروپا و بعضی از کشورهای قدرتمند آسیایی. ضمن اینکه برخی کشورهای فرامنطقه از طولانی شدن جنگ یمن سود میبرند.
یاسر شامانی گفت: یمن با رو کردن تجهیزات جدید و پهپادها به کشورهای درگیر ثابت کرد که دیگر آن یمن قدیم نیست. همین مساله باعث شد که اخیر امارات در حال خروج از صحنه جنگ یمن است و هم پیمانان آنها نیز خارج شدند. به دنبال آن ادبیات سران عربستان تغییر پیدا کرد، ادبیاتی که تا دیروز قاطعانه میگفتند جنگ باید به نفع ما تمام شود، امروز علیرغم مکنونات قلبیشان سعی میکنند جنگ را به شکل آبرومندانه تمام کنند، و سعودی ها رسما معترف شدند که تنها میخواهند جنگ را به نحوی تمام کنند که فقط یک حفظ حیثتی کرده باشند.
وی افزود: درباره پیشرفت یمنیها در جنگ باید به این نکته اشاره کرد که مردم یمن، مردمی جنگجو هستند، به طوری که طی آمار در آغاز جنگ جمعیت یمن سال 94 تقریبا 25 میلیون نفر بود و امروز به 28 میلیون نفر رسیده است. در زمانی که جمعیت یمن 25 میلیون نفر بود، تقریبا 75 میلیون قبضه سلاح سبک گرم در دست مردم یمن قرار داشت، چنانکه میدانید مردم یمن جزء اعرابی هستند که داشتن سلاح سرد، خنجر یمنی برای آنها یک سنت است، غیر از این سلاح سرد، 75 میلیون قبضه سلاح گرم در دست مردم بود که این مساله باعث شد آنها جزء مردم همیشه مسلح و جنگجو به شمار بیایند، به ویژه پس از پیوستن دو کشور (یمن شمالی و یمن جنوبی) که همراه با جنگ بود، لذا از این جنگ اندوخته سلاح برای یمنیها به همراه داشت.