حجت الاسلام علی معتمدی ضمن تصریح بر اینکه تفکر دینی حافظ وحدت و زندگی مسالمت آمیز است، گفت: در کنار آن، عرق ملی کمک میکند که زندگی مسالمت آمیز ادیان و اقوام در کنار یکدیگر حفظ شود.
برنامه «گفت و گوی سیاسی» رادیو گفتوگو در خصوص نگاهی به ترفندها و اهداف معاندین در ایجاد شکاف قومی و مذهبی و با حضور حجت الاسلام علی معتمدی استاد حوزه و دانشگاه به روی آنتن رفت.
حجت الاسلام علی معتمدی یکی از روزنهها و شکافهایی که از ابتدا وجود داشته است این بود که مردم به طور جدی تحت تأثیر القائات گروهها و سیاستهای استعماری واقع میشوند، گفت: این مسئله هم به دلیل کم کاریهای متولیان فرهنگی جامعه در تبیین همزیستی مسالمت آمیز بوده است. در حقیقت فهم درست از همزیستی مسالمت آمیز در نگاه متولیان سیاسی و اجتماعی و حتی در طراحان ایدئولوژی جامعه وجود داشته است.
وی به مفهوم پلورالیسم اشاره و بیان کرد: بعضیها از پلورالیسم این تعبیر را کردهاند که بعضی نهلههای فکری، مذاهب و ادیان حق هستند و بنابراین همه آنها قابل احترام هستند. اگر این مسئله درست بود، خداوند نباید ادیان مختلف را میفرستاد درحالیکه معتقد هستیم یک دین به نام یهودیت به انحراف رفته است که مسیحیت ظهور میکند و به تبع مسیحیت نیز به انحراف رفته است که اسلام به وجود میاید.
استاد حوزه و دانشگاه با تصریح بر اینکه امام صادق (ع) پلورالیسم را به معنای همزیستی مسالمت آمیز میپذیرند، اظهار کرد: ایشان معتقد نیستند که مذهب مخالف یا دین غیر از اسلام حق است زیرا حق فقط اسلام است اما با این وجود در کنار یکدیگر زندگی میکنیم.
وی ایجاد شکافهای قومی در جامعه را به دلیل سطح پایین تحلیل جامعه دانست و عنوان کرد: قانون اساسی در ایران بر همزیستی مسالمت آمیز ادیان و اقوام در کنار هم زندگی میکنند. همچنین در قرآن نیز بر رفتار مسالمت آمیز تأکید شده است و تنها در صورتی که دشمنان بر شما یورش بردند اجازه دارید با آنها وارد جنگ شوید.
حجت الاسلام علی معتمدی ضمن تصریح بر اینکه تفکر دینی حافظ وحدت و زندگی مسالمت آمیز و مانع تفرقه افکنی است، گفت: در کنار آن، عرق ملی کمک میکند که زندگی مسالمت آمیز ادیان و اقوام در کنار یکدیگر حفظ شود و پایدار بماند.