معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در رادیو گفت وگو اظهارکرد: تمامی تکالیف اثربخش در کاهش آلودگی هوا که در «قانون هوای پاک» پیش بینی شده یک عملیات هزینه بری است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو، دکتر داریوش گلعلیزاده معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست درمورد علت اجرایی نشدن «قانون هوای پاک» با برنامه «صبح و گفتگو» مصاحبه تلفنی کرد.
گلعلیزاده گفت: تمامی تکالیف اثربخش در کاهش آلودگی هوا که در «قانون هوای پاک» پیش بینی شدهاند یک عملیات هزینه بری هستند.
وی افزود: از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، توسعه و نوسازی حمل و نقل عمومی از جمله این تکالیف قانونی هستند که بر اساس میزان اثربخشی و هزینه فنی احصا و اولویت بندی شدهاند.
معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: متاسفانه ابزارها و اعتبارات مالی برای اجرای مصوبات قانون هوای پاک که باید در اختیار دستگاهها قرار بگیرد به دلایل مختلف تأمین نشده و لذا خیلی از تکالیف اصلی این قانون بر زمین ماند.
این مقام مسئول در رادیو گفت وگو یادآورشد: 75 هزار میلیارد تومان اعتبارات برای اجرای این قانون پیش بینی شده است.
گلعلیزاده گفت: سازمان محیط زیست از طریق شرکتهای آزمون آلایندگی خودرو نظارتهای لازم را انجام میدهد و اگر خودروسازان نتوانند استانداردهای لازم را در زمان شماره گذاری رعایت کنند اجازه شماره گذاری به آنها داده نمیشود اما مشکل اینجاست که قطعات مربوط به آلایندگی خودرو، قابلیت تداوم استانداردها را ندارند.
وی با بیان اینکه 50 درصد صرفه جویی در مصرف بنزین، نیمی از انتشار آلایندهها در کلانشهرها را کاهش میدهد و وضعیت هوا بهتر خواهد شد گفت: متاسفانه این اتفاق نیفتاده و از طرف دیگر خودروسازان هم دائما میگویند زیان انباشته دارند اما سوال این است که اگر واقعاً زیان انباشته دارند پس به چه قیمتی خودرو تولید میکنند؟
معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست از تداخل دو موضوع برخورد با خودروسازان و صنایع آلوده کننده و مسائل معیشتی مردم سخن گفت و اظهارکرد: از آنجایی که خودروهای فرسوده متعلق به قشر ضعیف جامعه است لذا جمع آوری آنها معیشت مردم را دچار مشکل میکند.