باباخانی گفت: در سالیان گذشته به دلیل محدودیتهای مالی به موضوع نوسازی ناوگان کمتر توجه شده است و لذا لازم است نوسازی ناوگان در دستور کار تمام شهرها قرار بگیرد.
به گزارش رادیو گفت و گو، مهندس فرشید باباخانی معاون فنی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با برنامه «صبح و گفتگو» در مورد آلودگی هوای تهران مصاحبه تلفنی کرد.
باباخانی میزان آلودگی تولید شده و شرایط جوی را دو عامل آلودگی هوای تهران دانست و گفت: در نیمه دوم سال عوامل طبیعی فضا را برای انتشار آلودگی کم میکند که حاصل آن بالا رفتن شاخص آلودگی هوا میشود.
وی افزود: در تولید آلودگی در تهران دو منبع متحرک و ثابت وجود دارد که متحرکها شامل انواع خودروهای بنزینی میباشد که نقش هر کدام احصاء و میزان آلایندگی هر کدام مشخص است.
معاون فنی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با بیان اینکه تهویه در 6 ماه اول سال بهتر صورت میگیرد خاطرنشان کرد: در تهران تقریبا در چند روز گذشته تهویه خوبی نبوده و منجر به تجمیع آلودگی و بالا رفتن شاخص ایستگاهها شده است.
باباخانی در رادیو گفت و گو یادآور شد: سیاهه انتشار تهران که بر مبنای تولید آلودگی سال 96 تهران بوده و با توجه به تغییرات نه چندان زیاد خودروها، منابع متحرک در ذرات معلق سهم 60 درصدی و در آلایندههای گازی سهم 82 درصدی دارند و مابقی آن متعلق به منابع ثابت است.
این معاون در ادامه خاطرنشان کرد: در تمام کلان شهرها، تولید آلودگی وجود دارد؛ در منابع متحرک که نقش 60 درصدی را دارند فرسودگی ناوگان در این امر بسیار تاثیرگذار است و اگر بتوان این ناوگان را هر سال نوسازی کرد، قطعا از تولید آلودگی بیشتر جلوگیری کردهایم اما در سالیان گذشته به دلیل محدودیتهای مالی به این موضوع کمتر توجه شده است و لذا لازم است نوسازی ناوگان در دستور کار تمام شهرها قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه تمام افراد در آلودگی نقش دارند اضافه کرد: در قانون هوای پاک، نقش تمام دستگاهها دیده شده و اگر همه دستگاهها بتوانند به آن عمل کنند، شاهد اتحاد رویه در کنترل آلودگی هوا خواهیم بود.