رحیمی گفت: باید گردشگری را در جهت توسعه پایدار داشته باشیم و اگر تمیهداتی برای آن اندیشیده نشود میتواند به جزایر آسیب زده و لذا باید از لحاظ قانونی جلوی این گردشگری گرفته شود.
به گزارش رادیو گفت و گو، دکتر راضیه رحیمی عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی با برنامه «صبح و گفتگو» در مورد آسیب در سفرها به جزایر جنوبی مصاحبه تلفنی کرد.
رحیمی گفت: باید گردشگری را در جهت توسعه پایدار داشته باشیم و اگر تمیهداتی برای آن اندیشیده نشود میتواند به جزایر آسیب زده شود.
وی ضمن اشاره به جاذبههای گردشگری جزایر جنوب و خالی از سکنه بودن برخی از آنها افزود: اگر گردشگری اصولی نباشد، به زیستگاه جانوران و پرندگان آن مناطق آسیب میزند و لذا باید فرهنگ سازی خوبی در این زمینه صورت گیرد تا گردشگران کمترین آثار سوء زیست محیطی را در جزایر ایجاد کنند.
عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی از پلاستیکهای رها شده در دریا به عنوان تهدیدی جدی برای آبزیان یاد کرد و اضافه کرد: حتی تردد بین برخی از جزایر به ویژه در فصل زادآوری پرندگان موجب پایین آمدن نرخ زادآوری آنها میشود؛ لذا باید آموزشهای درستی به افراد داده شود تا کمترین تخریب را شاهد باشیم.
رحیمی در رادیو گفت و گو اظهار کرد: وقتی انسان وارد این جزایر میشود حتی اگر آلودگی نداشته باشد، در مناطقی که محل تخم گذاری لاک پشتها و پرندگان است، موجب کاهش نرخ زادآوری در آن مناطق میشود و تردد در این مناطق که زون امن جانداران است، قطعا آسیبهایی را به حیات وحش میرساند.
وی همچنین یادآور شد: تعیین مناطق زون امن بر عهده سازمان محیط زیست است و تردد به آن مناطق ممنوع است؛ سازمان محیط زیست این مناطق را محصور میکند تا گردشگران به آن مناطق نروند اما سازمان محیط زیست، دست بازی در این امر ندارد.
عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تاکید بر بازنگری در قانون این حوزه بیان کرد: باید دست سازمان حفاظت محیط زیست را بازتر گذاشت و مشکلات قانونی این حوزه را اصلاح کرد اما متاسفانه فرهنگ زیست محیطی هنوز در کشور جا نیفتاده و لازم است از مقاطع پایین روی این فرهنگ کار شود و تنها از دولت انتظار نداشت.
رحیمی در خاتمه تصریح کرد: باید از لحاظ قانونی جلوی این گردشگری گرفته شود.