یک پژوهشگر در حوزه فضای مجازی با انتقاد از یله و رها بودن فضای مجازی در کشور، از جنگ روایتها توسط رسانههای معاند سخن گفت که پیشرفتها را کوچک نمایی میکند.
سیدعلیرضا آل داوود در مصاحبه با بخش ویژه "ایستگاه 1400" در برنامه "رویداد" در رابطه با نقش رسانههای بیگانه در شایعه پراکنیهای مجازی اظهار کرد: سرنوشت ما به این انتخابات گره خورده است و کسی نمیتواند خلاف این مسئله را ادعا نماید.
وی افزود: امروز در جنگ روایتها قرار داریم و متاسفانه بدلیل موانع داخلی در استقرار فضای مجازی، تحرکات جریان تحریفِ داخلی در تکمیلِ جریان ضد انقلاب در خارج کشور ایفای نقش میکند.
آل داوود وظیفه اصلی این دو جریان را امیدزدایی از سطح جامعه عنوان کرد و گفت: اینها با انتشار اخبار دروغ، نا امیدی را به جامعه تزریق میکنند.
وی ادامه داد: پیامهایی در فضای مجازی و رسانهها منتشر شده و تلاش میکنند مردم نسبت به آینده و انتخاب خود نا امید شوند تا حس کنند شرکت کردن در انتخابات، تاثیری بر آینده و زندگی آتیها ندارد.
آل داوود با ابراز تاسف از انتشار این پیامها بصورت یله و رها در فضای مجازی، اظهار کرد: در حال حاضر فضای مجازی در کشور بستری برای اتشار فیک-نیوزها و اخبار جعلی است که نمیتوان برای آن مدیریت نمود.
این تحلیلگر رسانهای این فیک-نیوزها را در دوران کرونا منجر به آسیب دیدن بیشتر مردم عنوان کرد و گفت: هرچه اخبار و پیامهای منفی در فضای مجازی تولید شود، مردم با استرس و یأس بیشتری روبرو میشوند که در نتیجه کاهش سطح ایمنی بدن را درپی دارد.
آل داوود به رادیو گفتوگو، گفت: امروزه در سطح کشورها، مقابله با اخبار جعلی به شدت دنبال میشود و ضد انقلاب از این اخبار در بستر فضای مجازی، سوء استفاده میکند.
وی همچنین از هجمههای شدید علیه صداوسیما سخن گفت که جریان تحریف در رسانههای اینترنتی شکل میدهند که منجر به اعتبار زدایی از این رسانه بصورت هدفمند میگردد.
آل داوود با ابراز تاسف نسبت به تاثیر گذار بودن این رسانههای معاند، گفت: جنگ روایتها، ذیل جنگ شناختی و ترکیبی شکل میگیرد و بدان پیروزی بدون جنگ میگویند؛ یعنی با پیامهای رسانهای بگونهای بر قلوب و اذهان مردم تاثیر میگذارند که مردم به سربازان نیابتی در زمین خودی بدل شوند.
این کارشناس حوزه رسانه اضافه کرد: در این جنگ غولهای روایت ساز فعالیت و نسبت به حقایق داخل کشور وارونه نمایی میکنند؛ مثلا وقتی در عرصه موشکی بسیار فعال هستیم، این غولها ضعف در صنعت خودروسازی را موجب شبهه افکنی در زمینه موشکی مینمایند.
آل داوود عدم به کار گیری مدیران خداباور در عرصه خودروسازی را ضعف اصلی در این صنعت دانست؛ نه ناتوانی متخصصان ایرانی را و ادامه داد: در این جا دچار مسائلی نظیر نفوذ و رانت و... شدهایم.
وی از دیگر مصادیق جنگ روایتها را، ناظر بر تصویر سازی و بمباران اطلاعاتی جامعه عنوان کرد که نقاط ضعف را بزرگ نمایی و محسات داخل کشور را کوچک نمایی میکند.
آل داوود در مثالی تاکید کرد: ایران در مقابله با کرونا یکی از کشورهای پیشرفته در سطح دنیاست ولی تا زمانی که فضایی خاص به واسطه جهشهای کرونا اتفاق میافتد، رسانههای بیگانه مسئله را به اکارآمدی نظام ربط میدهند.