یک فعال محیط زیست سگهای ولگرد را تهدید اصلی 10 سال اخیر برای حیوانات دانست و گفت: غذا دادن به این سگها عادت غلط و اشتباهی است که حیات وحش را به شدت مورد تاثیر قرار داده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، عباس محمدی فعال محیط زیست با برنامه «زمین 360 درجه» در مورد حیات وحش در زمستان مصاحبه تلفنی کرد.
محمدی گفت: به دلیل گسترش سکونتگاههای انسانی، بسیاری از نقاطی که زیست گاه بزرگ بوده تبدیل به زیست گاه جزیرهای شده و حیوانات در تابستان به ارتفاعات بالاتر و در زمستان به سمت دشتها میرفتند اما انسانها، زیست گاه آنها را تکه تکه کردند و امکان عبور برای آنها وجود ندارد و موجب شده حیوانات در بسیاری از مناطق در زمستان به علوفه مورد نیاز خود دسترسی نداشته باشند.
وی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی نیز دست ساز انسان است ادامه داد: تغییرات اقلیمی 40 سال اخیر، ناشی از بی مسئولیتی نوع بشر است و در ایران نیز مشکل اصلی در تمام زیستگاهها، ساخت طرحهای عمرانی و توسعه بدون فکر به حیوانات است.
این فعال محیط زیست در مصاحبه با رادیو گفت و گو، سگهای ولگرد را تهدید اصلی 10 سال اخیر برای حیوانات دانست و اظهار کرد: حتی یک سگ تنها برای حیات وحش خطرناک است در حالی که شاهد گلههای سگ هستیم؛ متاسفانه غذا دادن به این سگها عادت غلط و اشتباهی است که حیات وحش را به شدت مورد تاثیر قرار داده است.
سگهای ولگرد، معضل حیات وحش
محمدی همچنین خاطرنشان کرد: طرفداران حیوانات، از دادن غذا به سگها خودداری کرده و شهرداریها و سازمانهای دولتی به این موضوع ورود کنند چرا که موضوع سگها به معضل 10 سال اخیر تبدیل شده است.
وی ضمن اشاره به در خطر بودن تمام گونههای بزرگ حیوان و حتی انقراض برخی از گونهها بیان کرد: گونه بز و گوسفند کوهی، تقریبا به ثبات رسیده به شرط آنکه با مدیریت مناسب، معضل سگهای ولگرد حل شود؛ همچنین گونههای دیگر از جمله انواع خزندگان که به چشم نمیآیند، قطعا در خطر هستند و به طور کل در مجموع وضعیت مطلوبی نداریم.
نذر طبیعت به بیراهه رفته است
این فعال در حوزه محیط زیست چرای حیوانات از جمله مشکلات بزرگ حیات وحش دانست و در مورد نذر طبیعت گفت: نذر طبیعت مقداری به بیراهه رفته است؛ از ابتدا گفته شده فقط در جایی که ماموران محیط زیست درخواست کمک دارند مردم وارد میدان شوند و به این ماموران کمک کنند چرا که اگر حیوانات به غذای دستی عادت کنند، مهارت طبیعی خود را از دست داده و طعمه میشوند.
محمدی افزود: ساختن آبشخور نیز از جمله اموری است که مردم درست میکنند که اگر در جایی ساخته شود که ماموران محیط زیست به آن اشراف نداشته باشد، تبدیل به تله شده و شکارچیان از آن برای شکار استفاده میکنند.
اهمیت بالای حفاظت از کوه ها
وی با بیان اینکه کوهستانها آخرین پناهگاههای حیوانان است گفت: گونههای بزرگ به شدت آسیب دیدهاند اما کوه زیها به دلیل دسترسی کمتر انسان به آنها بیشتر و بهتر باقی ماندهاند به طوری که کوهها به پناهگاه برخی گونههای دشت زی نیز شده است و لذا حفاظت از کوهها باید در اولویت از باشد.
این فعال محیط زیست با تاکید بر گزارش تخلفها در صورت مشاهده یادآور شد: ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست کار اثرگذاری است که توسط تمام مردم میتواند انجام شود چرا که نظارت مردمی موثرترین کار در حفاظت از محیط زیست است.