کارشناس و فعال محیط زیست در رادیو گفت وگو اظهارکرد: حفاظت از حیات وحش و محیط زیست در ایران به یک مسئله نمادین تبدیل شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو، محمدعلی یکتانیک کارشناس و فعال محیط زیست درمورد وضعیت زندگی پرندگان مهاجر در منطقه فریدون کنار با برنامه «زمین 360 درجه» گفتگوکرد.
یکتانیک با بیان اینکه فریدون کنار یک منطقه بسیار مهم و استراتژیکی است گفت: این منطقه قبل از هر چیز دیگری، به خاطر برنج مرغوب و خوش عطر و طعمی که دارد معروف است که البته این برنج درجه یک هم به خاطر وجود پرندگان مهاجر است.
وی افزود: این پرندگان مهاجر، خاک زمینها را با فضولات خود غنی و پالایش میکنند و گازهای اضافه زمین را از بین میبرند و تمام آفتها را میخورند.
این کارشناس و فعال محیط زیست با اشاره به وجود 250 گونه پرنده در این منطقه گفت: 50 درصد کل پرندگانی که در کشور ما دیده میشود اعم از انواع مرغابیها، غازها و شاهینها و غیره در این منطقه وجود دارند.
یکتانیک تصریح کرد: متأسفانه قاچاق و صید غیرمجاز و گسترده توسط افرادی خاص و محدود در این محدوده آبروی فریدون کنار را در استان مازندران و آبروی کشورمان را در دنیا تحت عنوان «سیاه چاله پرندگان مهاجر» برده است.
وی با بیان اینکه بازار پرندگان یک گردش مالی بسیار بزرگی دارد افزود: متاسفانه برخی مسئولان وجود این بازار را به زندگی مردم گره میزنند درصورتیکه مردم فریدون کنار هرگز بی رحم نیستند.
کارشناس و فعال محیط زیست اضافه کرد: متاسفانه در بدنه حاکمیت، شهرداریها و برخی ارگانها هستند که یک پدیده شومی را در کشور تحت عنوان « باغ پرندگان » باب کردند که مشتری اصلی و پرسود همین بازار قاچاق پرنده است.
یکتانیک با بیان اینکه فروشندگان و خریداران پرندگان مهاجر جزو فقرا نیستند و بلکه جزو متمول ترین افراد جامعه هستند گفت: با مشاهده قیمت خرید و فروش پرندگان مهاجر میتوان به گردش مالی عظیم و سود سرشار این بازار پی برد.
وی با بیان اینکه برخی از گونههای پرندگان در لب مرز انقراض قرار گرفتند گفت: سوال ما از سیستم قضایی این است که مسامحه و مماشات تا چه زمانی ادامه دارد؟
کارشناس و فعال محیط زیست از فعالیت مجازی فروش پرندگان مهاجر نیز سخن گفت و افزود: تعداد مجریان قانون خیلی کمتر از متخلفان است و متاسفانه هیچ حمایت قضایی هم ندارند.
یکتانیک با اشاره به اینکه حفاظت از حیات وحش و محیط زیست در ایران به یک مسئله نمادین تبدیل شده گفت: اهرم اولیه برای حل این مشکل برخورد قانونی است چون ما در کشورمان حتی یک پروندهی به نتیجه رسیده با محکومیت قطعی شکارچی یک گونه خاص هم نداریم.