صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

شنبه تا پنجشنبه از ساعت 9:30 به مدت 25 دقیقه

مدیرکل فرآورده های خوراکی وآشامیدنی سازمان غذاو دارو درباره مضرات یا مزیتهای نگهدارنده ها در مواد غذایی گفت: هر نوع افزودنی مجازنیست و باید حد مصرف افزودنی های مجازرعایت شود چون اگر از حد مجاز بیشتر جذب بدن شوند،سلامتی را به خطر می اندازد.

وحید مفید (مدیرکل فرآورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت) درباره مضرات یا مزیت های نگهدارنده ها در مواد غذایی در برنامه «روزنه» رادیو گفت و گو عنوان کرد: استفاده از نگهدارنده ها از زمانی که نگهداری از مواد غذایی به صورت طولانی باب شد، به صنایع غذایی راه یافت و طبعا تمام افزودنی ها باید تا حدی مصرف شوند و باید با احتیاط مصرف شوند.

مفید ادامه داد: در یک بخش دیگر در قانون مواد خوردنی و آشامیدنی در سال 46 در ماده 12 به این اشاره شده که وزارت بهداشت ملزم است سالانه فهرست رنگ ها و افزودنی های مجاز را به صورت عمومی اعلام کند. بنابراین، در درجه اول هر نوع افزودنی مجاز نیست؛ دوم اینکه باید حد مصرف آن ها رعایت شود که اگر از حد مجاز بیشتر جذب بدن شوند، سلامتی را به خطر می اندازد.

مدیرکل فرآورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه شاید این بحث مطرح شود دلیل مصرف این افزودنی ها در صورت مضر بودن آن چیست، افزود: مشکل این است که وقتی بحث های طولانی مدت نگهداری مواد غذایی مطرح می شود، یکی از راه ها این است و چاره ای جز آن نیست. کما اینکه اگر از این افزودنی ها استفاده نکنیم، مخاطرات شدیدتری برای مصرف کننده ها ایجاد می کند.

وی در خصوص حد مواد افزودنی در مواد غذایی توضیح داد: در مشابهات معمولا از بنزوات استفاده می کنند که حد مصرف آن باید 750 ppm باشد. چگونگی مشخص شدن حد مجاز این افزودنی ها به اثر نگهدارندگی این ماده غذایی مربوط می شود و پایین تر از آن تأثیری ندارد و بخشی دیگر هم به سرانه مصرف بر می گردد؛ مثلا اگر در جایی سرانه مصرف نوشابه بالاتر است، باید این حد و حدود پایین تر بیاید که در مجموع میزان دریافت مصرف کننده از حد مشخصی تجاوز نکند.

مفید افزود: این میزان دریافت را معمولا در متوسط جامعه درنظر می گیریم. اگر خانواده ای سه برابر معمول جامعه مصرف می کند، هنوز در مخاطره قرار می گیرد و عددی که تعیین می شود، معمول بر اساس متوسط مصرف است.

این کارشناس با تأکید بر اینکه شرایط شیرهایی که به صورت دراز مدت هستند، متفاوت است، گفت: هیچ گونه افزودنی به این شیرها اضافه نمی شود و به همین دلیل است که می گویند بلافاصله بعد از باز کردن در آن باید آن را مصرف کنید. شیر فقط به خاطر فرآیند و دمای بالا یعنی دمای حدود 140 درجه سانتیگراد استریل می شود و به دلیل اینکه استریل می شود و هیچ نوع ماده نگهدارنده ای ندارد، بلافاصله بعد از باز شدن در، آن را مصرف کنیم.

مرتبط با این خبر