آمیتیس رمضانی در رادیو گفتوگو گفت: اختلال در بویایی و چشایی در هنگام ابتلا به سویهی امیکرون کمتر دیده میشود و بیشتر علائم این جهش به سرماخوردگی شبیه هستند.
برنامه «روزنه» با موضوع احتمال بروز پیک ششم کرونا با شیوع سویهی امیکرون، در ارتباط تلفنی با دکتر آمیتیس رمضانی (مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران و دبیر انجمن علمی بیماریهای عفونی و گرمسیری) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
آمیتیس رمضانی در مصاحبه تلفنی با برنامه «روزنه» گفت: دلتا قویترین سویهی ویروس کرونا قبل از پیدایش امیکرون بود، به همین دلیل ما سویهی جدید را بیشتر با دلتا مقایسه میکنیم.
وی با اشاره به این که امیکرون 3 تا 5 برابر بیشتر از دلتا قدرت سرایتپذیری دارد، اظهار داشت: متاسفانه تعداد مبتلایان به سویهی امیکرون به طور روزانه در دنیا افزایش پیدا میکند و برخی از کشورها با افزایش انفجاری آمارهای ابتلا مواجه هستند.
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران افزود: کادر و سیستم درمانی در مواقع بروز آمار انفجاری تحت فشار شدید کاری قرار میگیرند.
وی ادامه داد: بدون شک سویهی امیکرون بسیار بیشتر از آن چیزی که آمارها نشان میدهند در جامعه گردش دارد.
آمیتیس رمضانی با اشاره به این که جهش دلتا همچنان در داخل کشور حضور دارد، عنوان کرد: ویروسهای سرماخوردگی و آنفولانزا با تعداد ابتلای بسیار زیاد در بین مردم ایران در گردش هستند.
وی تصریح کرد: حدود یک هزار و 50 مورد ابتلا به ویروس آنفولانزا در دو هفتهی گذشته در ایران ثبت شده است و این آمار نشان میدهد که این بیماری با شدت زیادی در داخل کشور از فردی به فرد دیگر سرایت میکند.
دبیر انجمن علمی بیماریهای عفونی و گرمسیری در بخش دیگری از سخنان خود در برنامه «روزنه» گفت: علائم بالینی سویهی امیکرون کمتر از جهش دلتا هستند.
وی ادامه داد: مبتلایان به جهش دلتا در اغلب موارد با علائم حاد و شبیه به آنفولانزا به مراکز درمانی مراجعه میکردند.
آمیتیس رمضانی با بیان این که امیکرون ضعیفتر از دلتا است، توضیح داد: حجم آسیب امیکرون در بافت ریه مقداری کمتر از جهش دلتا است و ما در این سویه با عفونتهای کمتری سر و کار داریم.
وی با بیان این که علائم امیکرون در افرادِ واکسینه شده خفیف هستند، اضافه کرد: اختلال در بویایی و چشایی در هنگام ابتلا به سویهی امیکرون کمتر دیده میشود و بیشتر علائم این جهش به سرماخوردگی شبیه هستند.