محمدرضا سهیلی گفت: متأسفانه نظام گزینش ما در مراحل گزینش، جذب و نگهداری دبیران ناکارآمد است و با سند تحول همخوانی ندارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو، دکتر محمد رضا سهیلی روانشناس و پژوهشگر در حوزه آموزش و پرورش و مدرس دانشگاه در برنامه «گفتگوی علمی» بیان کرد: وظایف آموزش و پرورش در چشم انداز سند تحول بنیادین به خوبی تعریف شده است.
وی با انتقاد از بی توجهی مسئولان به تأکید سند تحول بر جذب نیروی انسانی کارآمد و توانمند گفت: 330 هزار نفر از معلمان و دبیران واجد صلاحیت در کشور تا سال 1404 بازنشسته می شوند و این درحالیست که ما از سال 1390 به بعد برای جایگزینی و تربیت نیروی انسانی ماهر و حرفه ای در این حوزه اقدامی نکرده ایم.
این پژوهشگر در حوزه آموزش و پرورش با اشاره به مفاد بند هفتم از فصل دوم بیانیه ارزشها در سند تحول بنیادین گفت: نقش معلم یا مربی در این سند به عنوان فردی هدایت کننده و اسوه ای امین و بصیر در فرآیند تعلیم و تربیت و موثرترین عنصر در تحقق مأموریت های نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی شناخته شده است.
وی در ادامه این مطلب تصریح کرد: متأسفانه نظام گزینش ما در مراحل گزینش، جذب و نگهداری دبیران ناکارآمد است و با سند تحول همخوانی ندارد.
مدرس دانشگاه یادآور شد: برقراری نظام اثربخش و کارآمد مدیریت منابع انسانی بر اساس نظام معیار اسلامی نیز از دیگر مفاد سند تحول است اما تعدد مسئولیت های افراد در آموزش و پرورش، درصد پیگیری و حل مشکلات را کاهش داده است.
در ادامه امیر علیجانی مدیر سابق آموزش و پرورش یکی از مناطق استان تهران و مسئول سابق دفتر وزیر و مشاور مدیرکل گفت: استفاده از الفاظ به کار رفته در سند تحول مانند «حیات طیبه» و «ساحت» شاید برای جامعه و دانش آموزان ما مأنوس نباشد.
به همین دلیل هم مقام معظم رهبری چند ماه قبل به مسئولان تعلیم و تربیت کشور تأکید کردند که مفاهیم این سند را در مدارس تبیین و به عبارتی به سمت «مدرسه محوری» حرکت کنند.
علیجانی نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی را مهم ترین ابزار انتقال فرهنگ اسلامی و مسئول آماده سازی دانش آموزان برای تحقق حیات طیبه در همه ابعاد خواند و گفت: «حیات طیبه» به معنای وضع مطلوب زندگی بشر در همه ابعاد و مراتب بر اساس نظام معیار اسلامی، مبانی و ارزشهای مقبول دینی و الهی است که تحقق آن باعث دستیابی به غایت زندگی (قرب الی الله) خواهدشد.
مسئول سابق دفتر وزیر و مشاور مدیرکل در ادامه با معرفی فضای مدرسه، جایگاه معلم و دانش آموز به عنوان سه ضلع اصلی سند تحول گفت: یک مدرسه بر مبنای سند تحول باید تأمین کننده نیازهای فردی و اجتماعی و محیط اخلاقی و علمی دانش آموز باشد و فضای شادابی را فراهم کند که هنوز زیرساخت های آن مهیا نشده است.
وی با تصریح بر اینکه مدارس کشور ویژگی های مورد نظر سند تحول را ندارند افزود: متأسفانه جایگاه و شأن و مسائل معیشتی معلمان هم آنگونه که باید در نظر گرفته نمی شود.