مونسان در رادیو گفت و گو گفت: در سالهای گذشته تمرکز زیادی روی ساخت کشتیهای اقیانوس پیما گذاشتیم و از تعمیرات آن غفلت کردیم چرا که از این حوزه میتوانستیم اشتغال فراگیری را ایجاد نماییم.
به گزارش رادیو گفت و گو، دکتر محمد مونسان عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر، عضو هیئت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران و عضو کمیته توسعه منطقهای و دریامحور مجمع تشخیص مصلحت نظام به مناسبت روز نیروی دریایی با برنامه «گفتگوی علمی» در مورد ساخت و تعمیر کشتیها و شناورهای دریایی در کشورمان مصاحبه تلفنی کرد.
وی در حوزه توسعه دریامحور گفت: یکی از شاخههای مطرح این حوزه ایجاد صنایع بومی در مناطق ساحلی برای تمرکز جمعیت میباشد که صنایع کشتی سازی از جمله آن صنایع است که تمرکز خوبی روی سواحل مکران صورت گرفته است.
عضو هیئت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران افزود: یکی از اشتباهات ما در انجمن مهندسی دریایی در سالهای گذشته این بوده که تمرکز زیادی روی ساخت کشتیهای اقیانوس پیما گذاشتیم و از تعمیرات آن غفلت کردیم چرا که از این حوزه میتوانستیم اشتغال فراگیری را ایجاد و نیازهای شرکتهای کشتی رانی را برطرف نماییم.
مونسان همچنین در مورد چالشهای صنعت کشتی سازی در ایران اظهار کرد: دانش فنی و نیروی انسانی و زنجیره تامین تجهیزات از جمله عواملی است که میتواند به رشد صنعت کشتیرانی کمک شایانی داشته باشد.
وی در مصاحبه با رادیو گفت و گو با اشاره به کارخانجات بزرگ تعمیر کشتی در کنار بنادر یادآور شد: 2 مرتبه با وجود دریافت پول از ناوگان کشتیرانی ایران، کشتی تحویل ندادند.
عضو کمیته توسعه منطقهای و دریامحور مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: در بخش تعمیرات نیاز به مشتری نداریم چرا که یک بازار عظیم داخلی داریم که اگر بتوانیم نیازهای آنها را پاسخ دهیم اشتغال زیادی در حوزه تعمیرات ایجاد خواهد شد؛ برخی بنادر مانند چابهار با وجود فعالیتهای فراوانی که در آن صورت میگیرد نیاز به یک کارخانه به عنوان یک پشتیبان نیاز دارد که ساخت همین کارخانه حدود 10 سال طول خواهد کشید.
مونسان همچنین با بیان اینکه ساخت کارخانجات پشتیبان در توان بخش خصوصی نیست اظهار کرد: همواره یکی از مشکلات، متولیان زیاد در حوزه دریایی بوده است و این در حالی است که شورای عالی نیز هست که متاسفانه جلسات آن تشکیل نمیشود.
وی با بیان اینکه نباید بین ساخت و تعمیر کشتی، دوگانه ایجاد کرد گفت: این دو حوزه تفکیک شده هستند و ساخت شناورهای کوچک و متوسط میتواند جان دوبارهای به بخش خصوصی بدهد.