مرادی در رادیو گفتوگو عنوان کرد: بی توجهی به ورزش رده نونهالان در ایران موجب افت مهارت، افزایش نوسانات اجرا و کاهش عمر ورزش قهرمانی در آنها میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو؛ دکتر محمد مرادی، رئیس سازمان آمادگی جسمانی و روشهای تمرینی و بهمن اسدی، خبرنگار کیهان ورزشی در برنامه « ورزش بدون ویرایش » درباره عملکرد کاروان ورزشی ایران درالمپیک 2020 ژاپن گفتگو کردند.
مرادی در ابتدا عنوان کرد: با توجه به این که برنامه ریزی ورزش کشور حداکثر 4ساله بوده، نگاه بلندمدت وجود نداشته است، از این رو نباید انتظار داشته باشیم ورزشهای پایه مانند شنا و دو و میدانی که به برنامه بلندمدت نیاز دارند پیشرفت چشمگیری نشان دهند.
به عقیده وی، هیچگاه ورزش در حکمرانی کشور به صورت برنامه اصلی مورد توجه قرار نگرفته است و همیشه به ورزش به عنوان فوق برنامه نگاه شده، در حاشیه بوده است و مدیران غیرمتخصص برای آن تصمیم گیری کردهاند.
این کارشناس مدیریت ورزشی با تاکید بر کمبود امکانات ورزشی در کشور، اظهار کرد: گرچه تجهیزات ورزشی در سطح خوبی نیست اما از امکانات موجود هم به خوبی بهره برداری نمیشود و خروجی مناسبی جود ندارد.
مرادی با اشاره به پرورش استعدادها از خردسالی گفت: در ورزش، اصلی به نام توسعه همه جانبه وجود دارد که بر اساس آن کودکان بین 2 تا 6 سال، مهارتهای بیشتری در حافظه حرکتی خود به خاطر میسپارند، به همین دلیل ژیمناستیک با فاکتورهای مختلفی که دارد میتواند به عنوان رشته پایه کودکان راندمان خوبی در بزرگسالی آنها داشته باشد.
وی افزود: اگر کودکان ورزشهای مختلف را در سنین کم به صورت تفریحی انجام دهند، مهارتهای بیشتری میآموزند که در آینده ضمن کاهش نوسانات در اجرای ورزشکاران، شاهد افزایش طول عمر ورزش قهرمانی آنها خواهیم بود.
در ادامه برنامه « ورزش بدون ویرایش »، بهمن اسدی که به صورت تلفنی با رادیو گفتوگو سخن میگفت، درباره رشتههای ورزشی المپیک اظهار کرد: آنچه که در بررسی عملکرد کاروان ورزشی ایران فراموش شده است نرفتن به سراغ رشتههایی است که حتی نتوانستهاند سهمیه المپیک بگیرند.
وی افرود: متاسفانه ورزشهایی که در المپیک حاضر شدند و نتوانستند نتیجه بگیرند در تیرس انتقادات قرار دارند اما رشتههایی که به المپیک راه پیدا نکردند مورد پرسش قرار نمیگیرند.
از نظر خبرنگار کیهان ورزشی، بی توجهی به ورزش نونهالان و نوجوانان دلیل بسیار مهمی برای ناکامی در المپیک است. به عنوان مثال بی توجهی به ورزشکاری مانند فروغی موجب شده که او روزهای طلایی نوجوانی را از دست بدهد و در 40سالگی نخستین مدال خود را به دست آورد.
اسدی درپاسخ به انتقاداتی که درباره امکانات استانها وجود دارد، گفت: امکانات کم است اما باید بپذیریم که نتایج نسبت به امکانات ضعیف است. در ورزش بانوان تنها 6استان موفق به کسب سهمه المپیک شدهاند که باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد.
وی در پایان مصاحبه با رادیو گفتوگو تاکید کرد: یکی از مهمترین انتقاداتی که به ورزش کشور وارد است تعدد فدراسیون هاست چرا که توان اداره 51 فدراسیون از عهده وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک خارج است. باید برای برخی از ورزشها به سطح انجمن رضایت داد و نیازی به فدراسیون ندارند.