امیر اشراقی در رادیو گفتوگو گفت: سازمان غذا و دارو میتواند با اختیارهای قانونی و تخصصی خود محصولات مختلف را مورد آزمایش قرار دهد و به ارتقای سلامت محصولات کشاورزی کمک کند.
برنامه «روزنه» با موضوع استفاده از فناوری نانو برای جلوگیری از ماندگاری سم محصولات کشاورزی، در ارتباط تلفنی با دکتر امیر اشراقی (کارشناس حوزه صنایع غذایی و کشاورزی ستاد توسعه ویژه فناوری نانو نهاد ریاست جمهوری) از شبکه رادیویی گفتوگو روی آنتن رفت.
امیر اشراقی در مصاحبه تلفنی با برنامه «روزنه» گفت: متاسفانه صنعت کشاورزی در ایران مغفول مانده و با فناوریهای روز دنیا همگام نشده است.
وی با اشاره به این که در حال حاضر کشور سوئیس 95 درصد از کشاورزی خود را بدون استفاده از سم کنترل میکند، عنوان کرد: در صنعت کشاورزی زنجیرهی تولید در اولویت امور قرار میگیرد و فرآیندهای کنترلکنندهی این زنجیره نقشهای مهمی را در نتیجه کار – دستیابی به کیفیت - بر عهده دارند.
این کارشناس حوزه صنایع غذایی افزود: ستاد فناوری نانو برای کمک به صنعت کشاورزی کشور اقدامات و فعالیتهای متعددی را انجام داده است.
وی با اشاره به این که اقتصادِ نامطلوب کشاورز را به استفادههای ناگهانی و مقطعی از زمین کشاورزی مجبور میکند، تصریح کرد: اگر زمین کشاورزی به طور ناگهانی یا مقطعی مورد بهرهبرداری قرار بگیرد، کشاورز به ناچار باید از موادی استفاده کند که محصول را در مدت زمانِ کوتاه به نتیجه برساند.
امیر اشراقی ادامه داد: کشاورزان در استفادههای مقطعی از زمینهای کشاورزی معمولا بیشتری میزان مواد را به کار میگیرند و آفات گیاهی را تحریک و تقویت میکنند.
وی افزود: باقی ماندهی سموم در محصولات کشاورزی میتواند سلامت مصرفکننده را مختل کند.
کارشناس حوزه صنایع غذایی و کشاورزی ستاد توسعه ویژه فناوری نانو نهاد ریاست جمهوری اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات کشور باید بتوانند به شیوههای مختلف و متنوع موضوع سموم کشاورزی را کنترل کنند.
وی با اشاره به نقش رسانهها در اصلاح فرآیندهای کشاورزی در ایران، توضیح داد: رسانههای مختلف به ویژه صدا و سیما باید در حوزه کشاورزی محتواهای متعددی را تولید و منتشر کنند.