رئیس گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور: برنامه ریزی تنها بخش لازم برای توسعه شهری نیست


رئیس گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور با بیان اینكه برنامه ریزی تنها بخش لازم برای توسعه شهری نیست، گفت: مدیریت توسعه، منابع مالی در دسترس و حضور حرفه در جریان های شهری گام های بعدی هستند كه اصطلاحا ب

1396/05/25
|
15:30

برنامه "مناظره" رادیو گفت و گو با موضوع ضرورت بازنگری در برنامه ریزی شهری با توجه به فرآیند توسعه ،با حضور مهندس بهرام فریور صدری رئیس گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور و مهندس علی خانی مدیر پژوهش و توسعه سازمان نوسازی شهر تهران به روی آنتن رفت.

مهندس بهرام فریور صدری با بیان اینكه ایران در حوزه برنامه ریزی توسعه ای سابقه طولانی دارد، اظهار داشت: قبل از انقلاب پنج برنامه توسعه ملی هفت ساله را اجرا كرد و بعد از انقلاب نیز پنج برنامه اجرا شده است. با این وجود هنوز خیلی از برنامه ها اجرا نشده ، زیرا باور قطعی به مفاهیم علمی، خرد و حرفه نداریم.

وی افزود: اصولا هدف برنامه ریزها به وجود آوردن فضایی برای زندگی مردم است؛ شهر، فضایی برای زندگی شهروندان است و هدف این است كه شهروندان در این شهر آرامش و سكوت داشته باشند و به همین دلیل برنامه ریزی شهری ابزاری برای بالندگی و توسعه شهری است.

رئیس گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور با بیان اینكه برنامه ریزی تنها بخش لازم برای توسعه شهری نیست، اظهار داشت: گام بعدی مدیریت توسعه است. همچنین منابع مالی در دسترس و حضور حرفه در جریان های شهری گام های بعدی هستند كه اصطلاحا به آن نظام هدایت و كنترل توسعه می گوییم زیرا اساسا شهر یك موجود بالنده و زنده در حال تحول و رشد است.

وی با بیان اینكه شهر مسیر خودش را انتخاب می كند چون زنده است، عنوان داشت: در حقیقت نمی توان به راحتی برای شهر یك نسخه پیچید و انتظار داشت طبق همان نسخه حركت كند و به همین دلیل وقتی هر طرح و برنامه ای نوشته شود، بلافاصله باید مورد بازنگری قرار گیرد.

مهندس علی خانی با بیان اینكه ماهیت شهر پیچیده است، اظهار داشت: خیلی وقت ها برنامه ریزی درستی انجام می شود اما اجرا نمی شود زیرا عموما اراده و اعتقادی برای مدیریت شهری یا مجموعه حاكمیتی برای اجرای برنامه وجود نداشته باشد.

وی افزود: خیلی از زمان ها برنامه ریزی های شهری مبتنی بر مسائل و اولویت های شهر نیست در حالی كه حتی یك راننده تاكسی هم مسائل مهم تهران را به خوبی بیان كند. اما مدیران چندین مشاور دارند و قریب به یك دهه كار می كنند تا طرح تفصیلی جامع را تهیه كنند اما در خروجی آن اثری از رفع مشكلات شهری نمی توان دید.

مدیر پژوهش و توسعه سازمان نوسازی شهر تهران تصریح داشت: از دوره مدرنیسم به بعد مسائل شهری دچار مباحث پیچیده، نوین و متفاوتی شد كه واقعا یك مهندس مشاور یا هر گروهی در مرجعی نیستند كه صلاحیت لازم را داشته باشند و به همین دلیل به دنبال مسائل مشاركتی و مردم رفته اند تا مسائل واقعی را احصاء كنند و از ظرفیت های موجود استفاده كنند.


دسترسی سریع