نماینده مردم فسا در مجلس: حذف كشاورزی و دامپروری از لیست وام اشتغال روستایی

جمالی نوبندگانی گفت: بعضی مشاغل مانند كشاورزی و دامپروری خاص روستاهاست، اما در لیست وام بسیاری از مشاغل مرتبط با این حوزه ها حذف شده اند.

1397/05/13
|
12:30


محمدجواد جمالی نوبندگانی، نماینده مردم فسا و عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در برنامه بهارستان رادیو گفت و گو در خصوص ایرادات و مشكلات مصوبه وام اشتغال روستایی، اظهار كرد: بعضی مشاغل مانند كشاورزی و دامپروری خاص روستاهاست، اما در لیست وام بسیاری از مشاغل مرتبط با این حوزه ها حذف شده اند.

وی افزود: در حدود 400 طرح با 18 میلیارد تومان برای استان جذب كرده ایم، اما بانك ها در این رابطه و برای پرداخت تسهیلات همكاری لازم را با روستاییان ندارند، زیرا هریك از بانك های عامل تفسیر متفاوتی از این مسئله دارند.

عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان كرد: به دلیل عدم تصمیم گیری واحد در این زمینه مشكلاتی در ارائه تسهیلات به وجود آمده است كه دولت باید یك متولی اصلی برای وام دهی و اشتغالزایی در روستاها درنظربگیرد.

جمالی نوبندگانی با اشاره به اینكه تا قبل از انقلاب تقریبا 70 درصد جمیت روستایی و 30 درصد شهری بودند كه در حال حاضر این روند معكوس شده است، توضیح داد: برای ماندگاری مردم در روستاها باید در بحث اشتغال تسهیلاتی را برای آنها فراهم كنیم.

نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی گفت: اگرچه هزینه برای امور مختلف صورت می گیرد اما به دلیل اینكه مدیریت صحیح در كنار این امر شكل نگرفته لذا این هزینه تقریبا به هدر می رود و به جایگاه اصلی اختصاص داده نمی شود.

وی تصریح كرد: یكی از مشكلات در ارائه تسهیلات نیز مربوط به ناكافی بودن مبلغ این تسهیلات برای پروژه ها می شود و همچنین سودهای بانكی به گونه ای درنظر گرفته می شود كه عملا موجب ورشكستگی تولیدكنندگان شده و یا اینكه در زمان مناسب این تسهیلات در اختیار افراد قرار نمی گیرد كه باعث دلسردی افراد خواهد شد.

جمالی نوبندگانی در ادامه توضیح داد: یكی از موارد ضروری در اشتغالزایی روستایی درنظر گرفتن بازارهای هدف برای فروش محصولات است، زیرا ممكن است برخی با موفقیت تولیدی را راه اندازی كنند اما در بحث فروش و بازاریابی دچار مشكل شوند.

وی در خصوص راهكار اجرایی شدن صحیح این مصوبه گفت: ابتدا باید فرماندهی واحدی درنظر بگیریم تا مبالغ موردنظر به درستی اختصاص بیابد و سپس با پایش مسیر و فرآیند اجرایی میزان پیشرفت را مشخص كنیم.

دسترسی سریع