خبرگزاری مهر روش‌های علوم انسانی غربی نمی‌تواند رفتار فطری انسان را تبیین كند

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت گفت: هیچ كدام از روش های علوم انسانی غربی نمی‌تواند رفتار فطری انسان را تبیین كند و تنها خداوندی كه مهندس این ساختار است، می‌تواند آن را بیان كند.

1397/05/13
|
13:08

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع گذر از علوم انسانی غربی؛ چرا و چگونه و با حضور «عبدالحمید نقره كار» عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت و مدیر قطب علمی معماری اسلامی روانه آنتن شد.

عبدالحمید نقره كار در آغاز با بیان اینكه ابتدا باید دیدگاه های اسلام و قرآن و همچنین نگاه های بشری درباره انسان را مطالعه كرد، گفت: مكاتب بشری نمی‌توانند انسان را در ابعاد فطری و روحی به صورت جامع و كامل در مسیر تكامل تبیین كنند زیرا قطعا نمی توان با علم تجربی و حسی، روح را تبیین كرد.

وی با تصریح بر اینكه روح فطرت حقیقی انسان كه جاودانی است، نمی‌توان توسط علوم ثابت گرا و تجربه گرای غربی و همچنین روانشناسی رفتار ثابت كرد، اظهار كرد: علوم غربی فقط می توانند وجه بالفعل انسان كه حیوانیت انسان است را تبیین كنند و بر همین اساس، فروید می گوید انسان دارای عقده های جنسی است اما این قیاس عقلی است كه می تواند هنجارها و ارزش های اخلاقی را بیان كند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینكه انسان می‌تواند مشاهدات الهی داشته باشد، عنوان كرد: هیچ كدام از روش های علوم انسانی غربی نمی تواند رفتار فطری انسان را تبیین كند و تنها خداوندی كه مهندس این ساختار است، می تواند آن را بیان كند و به همین دلیل 124 هزار پیامبر را فرستاده است تا استعداد الهی كه تنها وجه تمایز انسان و حیوان است، بیان كنند و راه تحقق و احیای آن را برای انسان تبیین كنند.

مدیر قطب علمی معماری اسلامی تصریح كرد: بسیاری از اساتید دانشگاهی و مدیران ما نه غرب و نه اسلام را نمی‌شناسند و انسان شناسی موجود در علوم انسانی غربی را نقد نمی كنند. منابع ناب زیاد و عمیقی از علوم انسانی اسلامی چه نقلی و چه عقلی داریم كه قبل و بعد از انقلاب بسیاری از مباحث را تبیین كرده اند اما هنوز ترجمه ای فكر می كنیم؛ راه حل موجود گذار از تقلید و ترجمه ای فكر كردن است و مدیران و اساتید دانشگاهی باید آن را شروع كنند.

دسترسی سریع