خبرگزاری اقتصادی ایران: تخلف آشكار دولت در حذف یارانه نقدی ثروتمندان

اقتصاد ایران: عضو كمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به انتظار مردم برای افزایش یارانه در سال98 گفت: آقای نوبخت ابتدای سال به صراحت گفت جرأت حذف حتی یك نفر را نداریم و عملا خط بطلان به روی قانون كشید.

1397/10/19
|
10:15

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، محمد حسینی در مصاحبه با برنامه "حجره" با اشاره به اینكه یارانه پنهان انرژی در راستای افزایش قیمت حامل ها باید شفاف سازی و عادلانه توزیع می شد، اظهار كرد: «باید می توانستیم در كاهش مصرف گام هایی برداریم ولی در طول مسیر به این اهداف دست نیافتیم و فقط اعداد و ارقامی پیش رو داریم كه سال ها پرداخت می شود.»

وی افزود: «یكی از سوالات مردم اینست كه چند سال گذشته ولی اتفاقی در رابطه با مبلغ یارانه نیفتاده است. همچنین آیا یارانه را باید به همه مردم داد و یا اینكه به افراد توانمند نباید پرداخت شود؟!»

حسینی تصریح كرد: «در سال 97 دولت مكلف بود سه دهك بالای جامعه را حذف كند. در این زمینه اعداد و ارقامی در دست داریم و می بینیم عدد بزرگی حدف نشد.»

این نماینده مجلس خاطرنشان كرد: «دولت در سال 98 قرار است از مكانیزم جدیدی در راستای حذف دهك ها استفاده كند و از اینرو یارانه نقدی را به بازار بزرگی با عنوان استانداری ها بسپارد؛ اما اگر به واقع توان شناسایی افرادی با درآمد بالا را ندارم، پس در استان ها نیز این اطلاعات در دست نیست و اگر اطلاعات استانی وجود دارد، پس می توانستند این آمار را در بخش های دیگر نیز به اشتراك بگذارند.»

حسینی ادامه داد: «مجموعه تصمیم گیری وقتی كوچك تر باشد، اجرا نیز سرعت می گیرد اما در پاسخ به این گروه كه كاهش یارانه در استان ها را راهی در جهت كمك تدریجی به فقر استانی و اتمام طرح های نیمه تمام می دانند، باید گفت در حوزه درآمدی و جمعیتی تفاوت هایی داریم و یارانه استانی باعث مشكل می شود.»
وی در توضیح این مطلب افزود: «سه دهك بالای جامعه در شهرهایی نظیر شیراز، مشهد، اصفهان و تهران ساكن هستند؛ اما در شهرهای كوچك یا استان های محروم مرزی فاقد افراد متمول هستیم و لذا یارانه استانی فشار بیشتری به اقشار وارد می سازد.»
حسینی با اشاره به پیشنهاد مجلس مبنی بر اجبار استانداران در شناسایی و حذف دهك ها عنوان كرد: «اعداد باید در یك ردیف قرار گیرد و برای رفع فقر توزیع عادلانه صورت گیرد.»
وی با اشاره به اینكه حذف یارانه كلان شهرها و واگذاری آن به استان های محروم منطقی تر است، تصریح كرد: «باید لایحه دولت را بررسی كنیم كه اگر منطقی نبود، در جهت اصلاح آن قدم بر داریم.»

عضو كمیسیون برنامه و بودجه با طرح این سوال كه آیا وظیفه تغییر اعداد بودجه با دولت است یا مجلس اظهار كرد: «دولت در كدام قسمت بودجه آورده است قصد افزایش حامل های انرژی را داشته كه ما آن را خط زده ایم؟ دولت از چه زمانی درپی حذف یارانه بوده كه ما با آن مخافلت كردیم؟ ما این ها را نوشته ایم و دولت دقیقا تخلف كرد و آن را عمل نكرد.»

حسینی در مصاحبه با رادیو گفت وگو یادآور شد: «آقای نوبخت ابتدای سال به صراحت گفت جرأت حذف حتی یك نفر را نداریم و عملا خط بطلان به روی قانون كشید. تبصره 14 دقیقا با لفظ دولت مكلف است نوشته شده ولی در سال 98 با دو چالش بزرگ رو به رو هستیم. در طول 40 سال با چالش های عدیده مواجه بودیم ولی فضای كنونی كشور بسیار پیچیده است و با روندی كه دوستان پیش گرفته اند احساس می كنیم كشور باید با تمهیدات بیشتر مدیریت شود.»

وی با اشاره به تنزل 60 تا 70 درصدی قدرت خرید مردم گفت: «سبد انتظار هزینه ای در سال 98 بالا رفته و انتظار داریم سطح دستمزدها نیز بالا رود ولی امروز خط فقر سه میلیون تومان تعریف شده؛ چند درصد مردم تا این میزان درآمد دارند؟ از طرفی به تحریم ها خورده ایم و دسترسی به منابع برای ما سخت شده است.»

دسترسی سریع