فصل تجارت: اختلاف نرخ توافقی بین صادركننده و واردكننده، چالش فروش ارز صادراتی

عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به آئین نامه اجرایی فروش مستقیم ارز صادراتی به واردكنندگان درباره چالش های احتمالی این طرح گفت: تنها چالش احتمالی اختلاف درباره نرخ توافقی بین صادركننده و واردكننده است.

1398/01/28
|
12:30

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو با موضوع امكان پذیر شدن فروش مستقیم ارز صادراتی به واردكنندگان و با حضور اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق مشترك ایران و چین و عضو اتاق بازرگانی ایران به روی آنتن رفت.

اسدالله عسگراولادی در آغاز با بیان اینكه فروش مستقیم ارز صادراتی به واردكنندگان گفت: این اقدام راه اصلی است، زیرا ارز حاصل از صادرات حتما باید به چرخه اقتصاد كشور برگردد و این موضوعی است كه همه ما به آن معتقد هستیم اما آنچه اهمیت دارد، روش آن است.

وی خاطرنشان كرد: در گذشته اعلام شده بود ارز حاصل از صادرات باید به نیما پرداخت شود، اما سامانه نیما را خریداران خارجی نمی شناسند و به همین جهت نمی توانستیم بر طبق آن عمل كنیم.

رئیس اتاق مشترك ایران و چین به تغییرات ایجاد شده اشاره كرد و بیان داشت: فروش مستقیم ارز صادراتی به واردكنندگان اقدام مناسبی است، زیرا واردكنندگان با یك نرخ توافقی كه از نیما بالاتر و از سنا پایین تر است، از صادر كننده دریافت می كند و در واقع ارز حاصل از صادرات را بگیرد و قرار است عملیاتی شود و این راه حل مناسبی است تا ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد بیاید و به وارد كننده ها منتقل شود و كالا به كشور بیاید و صادرات نیز رونق بگیرد؛ در حال حاضر متاسفانه صادرات خیلی ضعیف است كه دلیل آن نامناسب بودن سامانه نیما بود.

عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با رادیو گفت و گو با اشاره به اینكه تا انتهای هفته آئین نامه اجرایی فروش مستقیم ارز صادراتی به واردكنندگان تصویب می شود، درباره چالش های احتمالی این طرح اظهار داشت: تنها چالش احتمالی اختلاف درباره نرخ توافقی بین صادركننده و واردكننده است كه البته در صورت این اتفاق، باید آن را حل كنیم و چاره ای جز این نداریم. در حال حاضر بیش از پنج ماه است كه این چالش وجود دارد.

وی بیان كرد: چالش دوم این است كه بانك مركزی اصراری بر سه ماه نداشته باشد، زیرا سه ماه، زمان اندكی برای برگشت ارز حاصل از صادرات است و باید بین 6 الی 9 ماه باشد و حتی برای بعضی از كالاهای سنتی مانند فرش، باید یك سال باشد و برای كالاهای كشاورزی حداقل باید 6 ماه باشد كه این چالش را نیز باید با بانك مركزی حل كنیم.

دسترسی سریع