خبرگزاری بسیج: اسراف مهم ترین نماد تجمل گرایی است

مینو اصلانی اظهار داشت: مردم با تاثیر گرفتن از تبلیغات ماهواره ای در مسیر مصرف گرایی قرار می گیرند و به طور ناخودآگاه تجمل گرا می شوند.

1398/07/17
|
09:22

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از برنامه "گفت و گوی اجتماعی" با موضوع بررسی تجمل گرایی، با حضور انیس خوش لهجه (آسیب شناس اجتماعی) و مینو اصلانی (رئیس بسیج جامعه زنان كشور) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه انیس خوش لهجه با اشاره به ابعاد مختلف تجمل گرایی، گفت: تجمل گرایی در عین حال می تواند با قرارگیری در قالب های مختلف ابعاد مثبت یا منفی داشته باشد.

وی با اشاره به بُعد مثبت تجمل گرایی، اظهار داشت: انسان ها همیشه دوست دارند تا به كمال برسند و این كمال را در زیبایی و جلوه كردن تعریف می كنند.

این آسیب شناس اجتماعی ادامه داد: انسان ها با به مقایسه گذاشتن خود با دیگری جلوه های مختلف زیبایی را بررسی می كنند.

وی با اشاره به این كه جلوه دادن زیبایی اساس رشد بشر بوده است، عنوان كرد: در طول تاریخ انسان ها سعی كرده اند تا نسخه ای بهتر از نسخه قبل خود را ارائه دهند و همین روحیه باعث شده تا انسان به رشد برسد.

انیس خوش لهجه تصریح كرد: در زمانی كه تجمل گرایی فارغ از رشد انسان به ظواهر دنیوی محدود شود، آسیب ها و ابعاد منفی شكل می گیرند.

وی افزود: شخص تجمل گرا با اهتمام به احساس رقابت همواره تلاش می كند تا از دیگران عقب نماند و به هر طریق ممكن خودش را بهتر از سایر افراد معرفی كند.

این آسیب شناس اجتماعی با اشاره به این كه ایران نظام سرمایه داری ندارد، توضیح داد: در حال حاضر روح نظام سرمایه داری غرب در ایران شكل گرفته است و به دنبال خود آسیب های مختلفی را ایجاد كرده است.

وی ادامه داد: وجود ابزاری مانند ماهواره در خانه های مردم می تواند فضای فرهنگی خانواده های ایرانی را به سمت اشرافی گری سوق دهد.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبكه رادیویی گفت و گو مینو اصلانی با اشاره به این كه عموم مردم ایران به لطف انقلاب اسلامی از رفاه نسبی برخوردار هستند، گفت: آمارهای جهانی اعلام می كنند كه در دهه های انقلاب، ایران همیشه شاهد رشد قدرت اقتصادی مردم بوده است.

وی با اشاره به این كه برخورداری از رفاه حق مردم ایران است، عنوان كرد: رفاهی زیبنده مردم ایران است كه نمادی از اشرافی گری نداشته باشد.

رئیس بسیج جامعه زنان كشور با اشاره به این كه پیامدهای اشرافی گری می توانند بسیار خطرناك باشند، عنوان كرد: غرور و خودشیفتگی اولین پیامدهای منفی روحیه اشرافی گری هستند.

وی افزود: متاسفانه برخی از مسئولان كشور امروزه با اهتمام به روحیه اشرافی گری زندگی می كنند.

مینو اصلانی ادامه داد: رفتار تجمل گرایانه مسئولان كشور می تواند به مردم جامعه منتقل شود، چرا كه مردم همیشه از الگوهای رفتاری تولید شده توسط مسئولان پیروی می كنند.

وی در مصاحبه با رادیو گفت و گو با بیان این كه همه مردم خواهان برقراری رفاه نسبی هستند، عنوان كرد: در حال حاضر عموم مردم ایران با معضل اشرافی گری درگیر نشده اند.

رئیس بسیج جامعه زنان كشور افزود: روحیه اشرافی گری را می توان در روحیه فرعون تعریف كرد، به طوری كه فرد اشرافی گر همیشه همه چیز را برای خود می خواهد و از منظر بالا به همه چیز می نگرد.

وی اضافه كرد: مردم با تاثیر گرفتن از تبلیغات ماهواره ای در مسیر مصرف گرایی قرار می گیرند و به طور ناخودآگاه تجمل گرا می شوند.

مینو اصلانی با بیان این كه اسراف مهم ترین نماد تجمل گرایی است، عنوان كرد: متاسفانه برخی از افراد برای پیشرفت در مسیر تجمل گرایی به سمت كسب مال نامشروع می روند.

وی با اشاره به این كه جمهوری اسلامی نگاهی انسانی به مردم و جامعه دارد، تصریح كرد: نظام حاكمیتی ایران هیچ گاه نگاهی از بالا به پایین نداشته و ندارد و رفاه را حق همه مردم می داند.

دسترسی سریع